Se fierb 2 l apa cu putina sare. Cand da in clocot se adauga malaiul, grisul, faina si se fierb bine, amestecand continuu. Se adauga zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care din compozitia groasa care s-a format se fac galuste in care se introduc prune sau gem. Se dau prin pesmetul care s-a prajit cu putin ulei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Ionut Movilă • 19 Iunie 2024, 21:00 O porcărie de rețetă. Bravo ca dați cantități exacte. Masuram cu cana ca in epcoa de fier, de ce sa spunem exact grame ca să iasă o proporție corespunzătoare. N-are sens, cretinitate maximă. Reteta ar trebui sa iasă cat de cat ok, doar daca acel aluat din amestecul de mălai, faină si gris e în proporții gresite iese o mare beșină... Adica un aluat lipicios si prea moale sa-l torni direct in gunoi ca n-ai nici o șansă sa formezi găluștele. Rusine că există astfel de mizerii postate fără discernământ pe net. 🤬