Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Ingrediente

  • Galuste:
  • 600 g cartofi fieri
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • 300 g carne tocata curcan
  • 100 g salam picant
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • Sos :
  • 300 g iaurt
  • 50 g unt
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura amidon
  • pasta Wasabi
  • 3-4 cm ghimbir
  • marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Sa nu credeti cumva ,ca aceste galuste, se pot manca doar dulci,cu prune sau mai stiu eu cu ce gem...

Pot fi si sarate, picante asa cum le-am facut eu, cu carne si sos.

Facem prima data aluatul - iese foarte fraged si pufos. Cartofii fierti ii pasam cu blenderul, apoi se amesteca manual inca calzi cu faina, ouale, piper si sarea,dupa care se lasa sa se odihneasca.

Ardeii si salamul le taiem cubulete mici si le amestecam cu carnea tocata, oul ,patrunjelul verde si le condimentam, apoi amestecam pina se omogenizeaza. Si umplutura este gata.

Cu miinile infainate formam galustele.Nu va sfatuiesc sa adaugati mai multa faina pentru ca galustele vor fi tari dupa fierbere. Numai in cazul in care aluatul este extem de umed, mai putem adauga maxim 1 lingura cu faina.

Tinem aluatul in palma si punem o lingura din umplutura, apoi adunam marginile aluatului peste umplutura si formam gombotii care vor fi putin mai mari decat cei cu prune.

Galustele le-am pus intr-o sita, apoi in apa care deja clocotea.Se lasa sa fiarba pina se ridica la suprafata, cam 7-10 minute sa se faca si interiorul.

Scoatem galustele cu paleta si le tinem la cald pina le servim.

Pregatim sosul.Untul il punem la topit , adaugam amidonul, mustarul si invartin incet, punand si cate o lingura cu iaurt,pina il punem pe tot.Adaugam pasta Wasabi, ghimbirul razuit , mararul si condimentam.

Servim cate doua galuste calde, cu sos deasupra.

Pofta mare sa aveti ! Sper sa va placa galustele mele...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise