autor:

Fara foto

» » Fripturi

Gasca umpluta cu castraveti murati

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2005

Ingrediente
1 gasca, 500 gr.castraveti murati ( nu in otet), 2 cepe potrivite, 50 ml.ulei, 1/2 lingurita cimbru pisat, piper, sare dupa gust, 1- 2 catei de usturoi, hartie de ambalaj (atentie sa nu fie toxica), 1 lingura untura de porc sau de unt

Dificultate: Medie Timp: 4h

20 voturi

Mod de preparare

Gasca curatata si bine spalata,doar cu o deschizatura mica pe abdomen pentru a i se indeparta maruntaiele,se umple cu urmatorul amestec:
500 gr.castraveti murati,taiati felii,pe care am avut grija sa ii punem la desarat in apa rece cu o zi in urma,se amesteca cu ceapa calita usor in ulei.Adaugam cimbrul,piperul si usturoiul pisat.Coasem deschizatura ,sau o fixam cu ajutorul unor scobitori.Ungem gasca cu untura sa unt,apoi o invelim bine in hartie.O asezam intr-o tava la cuptor,unde adaugam apa,atat cat ne permite tava de aragaz (de regula cam 500ml).Gasca trebuie sa stea la cuptor la 170-180 de grade cam 2 ore si 1/2.Dupa acest interval verificam daca este patrunsa carnea.Desfacem hartia cu grija si mai introducem gasca la cuptor pentru inca 10 15 minute pentru a se carameliza pielea.Daca nu s-a patruns suficient(gasca fiind un pic mai batrana),se mai introduce la cuptor tava,avand grija sa stropim din cand in cand carnea cu sosul din tava.Apoi dupa ce carnea este bine fripta,aceasta nu se mai stropeste,pentru a se rumeni frumos.
lLa servire,se scot castravetii din abdomenul gastii si se servesc alaturi de sosul din tava pe care l-am strecurat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gasca umpluta cu castraveti murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Snitel din piept de pui

Snitel din piept de pui

Pieptul de pui se transeaza si se condimenteaza, dupa gust cu condimente pentru carne de pui. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Friptură de porc cu ceapă la tavă

Friptură de porc cu ceapă la tavă

Am pregătit un amestec din 2 căni de apă rece, foi dafin, sare, piper, rozmarin şi usturoiul

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

20 voturi

Ingrediente

  • 1 gasca
  • 500 gr.castraveti murati ( nu in otet)
  • 2 cepe potrivite
  • 50 ml.ulei
  • 1/2 lingurita cimbru pisat
  • piper
  • sare dupa gust
  • 1- 2 catei de usturoi
  • hartie de ambalaj (atentie sa nu fie toxica)
  • 1 lingura untura de porc sau de unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Scrumbie umpluta cu verdeturi