Gasca umpluta cu castraveti murati

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gasca
  • 500 gr.castraveti murati ( nu in otet)
  • 2 cepe potrivite
  • 50 ml.ulei
  • 1/2 lingurita cimbru pisat
  • piper
  • sare dupa gust
  • 1- 2 catei de usturoi
  • hartie de ambalaj (atentie sa nu fie toxica)
  • 1 lingura untura de porc sau de unt

Mod de preparare

Gasca curatata si bine spalata,doar cu o deschizatura mica pe abdomen pentru a i se indeparta maruntaiele,se umple cu urmatorul amestec:

500 gr.castraveti murati,taiati felii,pe care am avut grija sa ii punem la desarat in apa rece cu o zi in urma,se amesteca cu ceapa calita usor in ulei.Adaugam cimbrul,piperul si usturoiul pisat.Coasem deschizatura ,sau o fixam cu ajutorul unor scobitori.Ungem gasca cu untura sa unt,apoi o invelim bine in hartie.O asezam intr-o tava la cuptor,unde adaugam apa,atat cat ne permite tava de aragaz (de regula cam 500ml).Gasca trebuie sa stea la cuptor la 170-180 de grade cam 2 ore si 1/2.Dupa acest interval verificam daca este patrunsa carnea.Desfacem hartia cu grija si mai introducem gasca la cuptor pentru inca 10 15 minute pentru a se carameliza pielea.Daca nu s-a patruns suficient(gasca fiind un pic mai batrana),se mai introduce la cuptor tava,avand grija sa stropim din cand in cand carnea cu sosul din tava.Apoi dupa ce carnea este bine fripta,aceasta nu se mai stropeste,pentru a se rumeni frumos.

lLa servire,se scot castravetii din abdomenul gastii si se servesc alaturi de sosul din tava pe care l-am strecurat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise