autor:

anuta

» » Mancaruri cu carne

Gasca umpluta cu ciuperci

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Ingrediente
un boboc mare de gasca, 800 g ciuperci, o ceapa, o bucata costita afumata, 50 ml ulei, o rosie, o legatura de verdeata, un ou, sare, piper, Pentru marinata:, ulei de masline, sare, piper, 200 ml vin alb sau roz, 4 foi de dafin, cateva felii de bacon afumat, o lingura Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Bobocul de gasca curatat de fulgi, parlit si spalat se curata de intestine, se lasa intreg facand o incizie doar pe burta. Se opreste pipota care se curata asi spala bine,inima si ficatul.

Se fac niste incizii pe pieptul bobocului apoi se freaca bine in interior dar si in exterior cu ulei de masline, apoi cu sare si piper si se aseaza cu pieptul in jos intr-o tava mai inalta cu capac in care punem vinul cu 200 ml de apa, un pic de sare, ulei de masline, foi de dafin. Punem in tava si maruntaiele apoi acoperim si lasam la frigider de seara pana a 2 a zi.

Se scoate tava din frigider, se impaneaza in fiecare crestatura de pe piept cu bucati de afumatura, se mai stropeste bobocul cu ulei de masline, se asaza din nou in tava cu pieptiulin jos apoi se acopera tava si se da o ora la cuptor, dupa care se intoarce bobocul cu pieptul in sus si se mai da jumatate de ora la cuptor.

Intre timp pregatim umplutura calind intr-unm strop de ulei ceapa cu maruntaiele taiate bucati mici si cu restul de afumatura taiata marunt. Se adauga si ciupercile feliate, rosia cubulete, se potriveste de sare si piper si se lasa sa scada bine apoi se da de p[e foc si adaugam verdeata si cand s-a racit un pic si oul batut. Cu aceasta umputura se umple bobocul de gasca apoi acoperim incizia cu fasii de bacon afumat, punem in tavita cu pieptul in sus,acoperim cu capac sau folie e aluminiu si dam din nou 30 de minute in cuptor, tava fiind acoerita cu capac sau foli de aluminiu.

Se scoate tava si se descopera si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos. Se servste portionata,calda.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gasca umpluta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulyas la ceaun

Gulyas la ceaun

Se curata toate legumele si se taie cubulete. Carnea se taie la fel.Se face focul si se pune ceaunul

41 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu legume pe pat de orez

Pui cu legume pe pat de orez

Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de

18 voturi    15 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • un boboc mare de gasca
  • 800 g ciuperci
  • o ceapa
  • o bucata costita afumata
  • 50 ml ulei
  • o rosie
  • o legatura de verdeata
  • un ou
  • sare
  • piper
  • Pentru marinata:
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin alb sau roz
  • 4 foi de dafin
  • cateva felii de bacon afumat
  • o lingura Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de purcel cu carnati la tava