Gateau au chocolat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gateau au chocolat

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 gr ciocolata (amaruie de preferat 70% cacao)
  • 175 gr unt moale
  • 200 gr zahar si 5 linguri faina

Mod de preparare

Ooo...acest minunat desert cu ciocolata este printre favoritele baietilor mei. Trebuie sa va spun ca am invatat sa fac acest minunat desert citind o carte de bucate de colectie cu retete regale si Gateau au chocolat este unul dintre deserturile preferate ale Arhiducesei Eilika a Austriei...:)

Asadar...incalziti cuptorul la 170'C. Puneti intr-o cratita ciocolata si untul la topit pe bain-marie. Dupa ce sa topi dati deoparte si lasati sa se raceasca putin. Separati albusurile de galbenusuri. Peste compozitia de ciocolata puneti faina, amestecati bine si apoi adaugati galbenusurile.

Intr-un alt castronel bateti albusurile spuma cu zaharul si apoi incorporati in compozitia de ciocolata.

Ungeti cu unt formele (care pot fii vase mici de budinca din metal cu email ori faianta). Umpleti formele cam trei sferturi cu compozitie si introduceti la cuptor aprox 25 minute.

Le puteti servii cu o lingurita calda si cu o cupa de inghetata alaturi.

Spor la prajiturit si o zii maxima va doresc ...:*

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise