autor:

vera

» » Torturi

Gateau du chocholat

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2011

Ingrediente
6 oua, 185g ciocolata amara, 3 linguri lapte, 150g smantana pt prajituri lichida, 1 si 12 linguri de faina, 75g migdale tocate sau faina de migdale, 185g zahar, pt glazura:, 100g ciocolata amara, 50g frisca lichida, Pt decor:, Alune prajite tocate si ciocolata feliute

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Topim ciocolata amara.Intre timp separam albusurile de galbenusuri;
Incalzim smantana lichida cu laptele,si adaugam acest amestec cald peste ciocolata topita in prealabil,amestecam totul incepand din centru spre bordul vasului obtinand in felul acesta o crema omogena si incorporam unul cate unul galbenusurile de ou,amestecand incontinuu,dupa care urmeaza faina si faina de migdale,Separat batem albusurile cu zaharul tos,batem pana devin o spuma tare;
Amestecam crema de ciocolata cu albusurile batute,amestecam cu atentie cu o lingura de lemn sau cu o paleta de sus in jos;
turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina cu diametrul de 25cm,
Introducem in cuptorul cald 180°C timp 30-35
Dupa racire rasturnam tortul si glazuram cu ciocolata in care am adaugat frisca topita,am decorat cu alune prajite si ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau du chocholat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort pinguin in forma de inima

Tort pinguin in forma de inima

Blat: bati bine ouale cu zaharul pana devin ca o crema. Dai prin sita, faina, cacaua si praful de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu crema de cacao

Tort cu crema de cacao

1. Aluatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Dragomir , 20 octombrie 2013

    o lingura si jumatate de faina:-) greseala de scris ...Vera

  • Fara foto

    Carmen Maria , 18 octombrie 2013

    o lingura si jumatate de faina:-) greseala de scris ...Vera

  • Fara foto

    Lili , 17 octombrie 2013

    arata bine, dar ce inseamna 1 si 12 linguri de faina?

    • Fara foto

      Liliana Hodorog , 17 octombrie 2013

      ce inseamna 1 si12 linguri de faina?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Ce apetisant!

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      delicios

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      Tare bine arata.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

      Hmmm...ce bine arata....yami yami!

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

      Gustos ! Mneam-mneam ! :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 185g ciocolata amara
  • 3 linguri lapte
  • 150g smantana pt prajituri lichida
  • 1 si 12 linguri de faina
  • 75g migdale tocate sau faina de migdale
  • 185g zahar
  • pt glazura:
  • 100g ciocolata amara
  • 50g frisca lichida
  • Pt decor:
  • Alune prajite tocate si ciocolata feliute

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Lili

arata bine, dar ce inseamna 1 si 12 linguri de faina?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
tort cu mousse de zmeura
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide