autor:

vera

» » Torturi

Gateau du chocholat

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2011

Ingrediente
6 oua, 185g ciocolata amara, 3 linguri lapte, 150g smantana pt prajituri lichida, 1 si 12 linguri de faina, 75g migdale tocate sau faina de migdale, 185g zahar, pt glazura:, 100g ciocolata amara, 50g frisca lichida, Pt decor:, Alune prajite tocate si ciocolata feliute

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Topim ciocolata amara.Intre timp separam albusurile de galbenusuri;
Incalzim smantana lichida cu laptele,si adaugam acest amestec cald peste ciocolata topita in prealabil,amestecam totul incepand din centru spre bordul vasului obtinand in felul acesta o crema omogena si incorporam unul cate unul galbenusurile de ou,amestecand incontinuu,dupa care urmeaza faina si faina de migdale,Separat batem albusurile cu zaharul tos,batem pana devin o spuma tare;
Amestecam crema de ciocolata cu albusurile batute,amestecam cu atentie cu o lingura de lemn sau cu o paleta de sus in jos;
turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina cu diametrul de 25cm,
Introducem in cuptorul cald 180°C timp 30-35
Dupa racire rasturnam tortul si glazuram cu ciocolata in care am adaugat frisca topita,am decorat cu alune prajite si ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau du chocholat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cocos aromat

Tort cu cocos aromat

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde a cate 20 cm diametru. Bate

14 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Red Velvet

Red Velvet

Pentru blat, amestecam pe rand ingredientele,incepand cu untul si zaharul. Se coace la cuptor

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Dragomir , 20 octombrie 2013

    o lingura si jumatate de faina:-) greseala de scris ...Vera

  • Fara foto

    Carmen Maria , 18 octombrie 2013

    o lingura si jumatate de faina:-) greseala de scris ...Vera

  • Fara foto

    Lili , 17 octombrie 2013

    arata bine, dar ce inseamna 1 si 12 linguri de faina?

    • Fara foto

      Liliana Hodorog , 17 octombrie 2013

      ce inseamna 1 si12 linguri de faina?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Ce apetisant!

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      delicios

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      Tare bine arata.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

      Hmmm...ce bine arata....yami yami!

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

      Gustos ! Mneam-mneam ! :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 185g ciocolata amara
  • 3 linguri lapte
  • 150g smantana pt prajituri lichida
  • 1 si 12 linguri de faina
  • 75g migdale tocate sau faina de migdale
  • 185g zahar
  • pt glazura:
  • 100g ciocolata amara
  • 50g frisca lichida
  • Pt decor:
  • Alune prajite tocate si ciocolata feliute

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Lili

arata bine, dar ce inseamna 1 si 12 linguri de faina?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort papusa cu pasta de zahar