Se inmoaie 2 felii de franzela in apa rece (15 minute), se curata ardeii de seminte si nervuri, unul se taie cubulete, iar celalalt se pune deoparte. Se curata castravetele de coaja, se taie in doua pe lung si se scot semintele. O jumatate se taie bucatele, cealalta se pune deoparte. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie in sferturi. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in patru, usturoiul se lasa intreg.
* Se baga painea stoarsa impreuna cu sucul de rosii in mixer si se face un piure. Se introduc apoi bucatile de ardei, de ceapa, de castravete, rosiile si usturoiul si se maruntesc si ele. Se adauga uleiul (de masline), sare si piper. Cand se serveste supa, se presara deasupra bucatele de ou fiert tocat, ardeiul si castravetele (pusi deoparte maruntiti) si a 3-a felie de paine taiata bucatele si prajita intr-o tigaie fara grasime.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii