autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Dulciuri diverse

Jeleu de pepene rosu ( lubenita)

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2013

Ingrediente
-700 ml suc din pulpa de pepene rosu, -4 linguri zahar ( daca pepenele rosu nu e dulce, puteti adauga mai mult zahar), -5 foi de gelatina ( 1 pachet de 12g)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Prima data foile de gelatina se pun la inmuiat.



Dupa care, pepenele rosu se curata de coaja si de semintele negre (cat se poate). Dupa care se mixeaza cu blenderul. Eu sucul rezultat de la blender, l-am pus in bolul de la cantar ca sa fiu sigura ca nu fac mai mult sau mai putin, suc).



In urma mixarii trebuie sa iasa 800ml suc. Pulpa mixata se strecoara. In urma strecurarii trebuie sa fie 700ml suc de pepene rosu.



Dupa care sucul se pune la foc, impreuna cu zaharul. Se lasa la foc mic max. 5-7 minute, pana se topeste zaharul. Trebuie avut grija ca sa nu fiarba compozitia.



Apoi se pun foile de gelatina si se amesteca continuu, ca sa se topeasca acestea. Se lasa o idee la racit, dupa care se pune compozitia rezultata in pahare sau in forme, dupa plac. Se pune folie peste paharele sau peste formele care se vor folosii si se dau la frigider pt cel putin 4h.





Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de pepene rosu ( lubenita)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna cotta cu dovleac

Panna cotta cu dovleac

Se pune la fiert dovleacul curatat si taiat cuburi, ghimbirul si semintele de la pastaia de vanilie.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta de lamaie cu bezea

Tarta de lamaie cu bezea

Am primit in dar Carte regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei si am dorit sa

30 voturi    11 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Popa , 20 august 2014

    NU AM FACUT PINA ACUM .O SA-L INCERC

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -700 ml suc din pulpa de pepene rosu
  • -4 linguri zahar ( daca pepenele rosu nu e dulce
  • puteti adauga mai mult zahar)
  • -5 foi de gelatina ( 1 pachet de 12g)

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Chec economic cu mere