autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Dulciuri diverse

Jeleu de pepene rosu ( lubenita)

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2013

Ingrediente
-700 ml suc din pulpa de pepene rosu, -4 linguri zahar ( daca pepenele rosu nu e dulce, puteti adauga mai mult zahar), -5 foi de gelatina ( 1 pachet de 12g)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Prima data foile de gelatina se pun la inmuiat.



Dupa care, pepenele rosu se curata de coaja si de semintele negre (cat se poate). Dupa care se mixeaza cu blenderul. Eu sucul rezultat de la blender, l-am pus in bolul de la cantar ca sa fiu sigura ca nu fac mai mult sau mai putin, suc).



In urma mixarii trebuie sa iasa 800ml suc. Pulpa mixata se strecoara. In urma strecurarii trebuie sa fie 700ml suc de pepene rosu.



Dupa care sucul se pune la foc, impreuna cu zaharul. Se lasa la foc mic max. 5-7 minute, pana se topeste zaharul. Trebuie avut grija ca sa nu fiarba compozitia.



Apoi se pun foile de gelatina si se amesteca continuu, ca sa se topeasca acestea. Se lasa o idee la racit, dupa care se pune compozitia rezultata in pahare sau in forme, dupa plac. Se pune folie peste paharele sau peste formele care se vor folosii si se dau la frigider pt cel putin 4h.





Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de pepene rosu ( lubenita)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti ciupercute

Biscuiti ciupercute

Intr-un vas mixam untul moale cu zaharul pudra si vanilia, adaugam ouale pe rand, iar apoi adaugam

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec de post cu portocale

Chec de post cu portocale

- intr-un vas se pun toate ingredientele si se amesteca, cu exceptie faina si praful de copt care

11 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Popa , 20 august 2014

    NU AM FACUT PINA ACUM .O SA-L INCERC

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -700 ml suc din pulpa de pepene rosu
  • -4 linguri zahar ( daca pepenele rosu nu e dulce
  • puteti adauga mai mult zahar)
  • -5 foi de gelatina ( 1 pachet de 12g)

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Boccacio