Prima data foile de gelatina se pun la inmuiat.
Dupa care, pepenele rosu se curata de coaja si de semintele negre (cat se poate). Dupa care se mixeaza cu blenderul. Eu sucul rezultat de la blender, l-am pus in bolul de la cantar ca sa fiu sigura ca nu fac mai mult sau mai putin, suc).
In urma mixarii trebuie sa iasa 800ml suc. Pulpa mixata se strecoara. In urma strecurarii trebuie sa fie 700ml suc de pepene rosu.
Dupa care sucul se pune la foc, impreuna cu zaharul. Se lasa la foc mic max. 5-7 minute, pana se topeste zaharul. Trebuie avut grija ca sa nu fiarba compozitia.
Apoi se pun foile de gelatina si se amesteca continuu, ca sa se topeasca acestea. Se lasa o idee la racit, dupa care se pune compozitia rezultata in pahare sau in forme, dupa plac. Se pune folie peste paharele sau peste formele care se vor folosii si se dau la frigider pt cel putin 4h.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii