autor:

Carmyna

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Gem caise

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Ingrediente
3 kg caise, 1,5 kg zahar, o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Curata caisele de samburi (le rupi pe jumatate)e bine sa le alegi mai coapte ca sa se curate usor. Intr-o oala inalta se pun fructele si se acopera cu zahar. Se lasa 2 ore pentru a-si lasa zeama.
Dupa 2 ore se pune compozitia la foc mic si se fierbe. Amesteca mereu pentru a nu se lipi. Cand compozitia scade la jumatate,adauga lamaia si mai lasa sa fiarba 20 minute.Apoi pune gemul in borcane si pune capacele.Dupa ce ai pus gemul in borcane, lasa borcanele cu capacul in jos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema mascarpone si gem de caise

Tort cu crema mascarpone si gem de caise

Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Torturi
Gem de zarzare (caise)

Gem de zarzare (caise)

Zarzarele se spala si se scot samburii ,se aseaza pe un prosop pentru a se scurge apa se lasa cam

13 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Ce aromat si bun este.Din pacate anul asta am ratat caisel.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Aromat şi gustos, bun să-l pui...nu la "rană", ci pe clătite etc. Adelina

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

3 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ce aromat si bun este.Din pacate anul asta am ratat caisel.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS