autor:

Carmyna

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Gem caise

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Ingrediente
3 kg caise, 1,5 kg zahar, o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Curata caisele de samburi (le rupi pe jumatate)e bine sa le alegi mai coapte ca sa se curate usor. Intr-o oala inalta se pun fructele si se acopera cu zahar. Se lasa 2 ore pentru a-si lasa zeama.
Dupa 2 ore se pune compozitia la foc mic si se fierbe. Amesteca mereu pentru a nu se lipi. Cand compozitia scade la jumatate,adauga lamaia si mai lasa sa fiarba 20 minute.Apoi pune gemul in borcane si pune capacele.Dupa ce ai pus gemul in borcane, lasa borcanele cu capacul in jos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura de post cu gem de caise

Prajitura de post cu gem de caise

Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gem de caise

Gem de caise

Caisele se spala se scot samburii si se cantaresc 1.500 de fruct fara samburi.Se pun intr-o tigaie

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Ce aromat si bun este.Din pacate anul asta am ratat caisel.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Aromat şi gustos, bun să-l pui...nu la "rană", ci pe clătite etc. Adelina

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 3 kg caise
  • 1,5 kg zahar
  • o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

4 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

17 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ce aromat si bun este.Din pacate anul asta am ratat caisel.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu rubarba si bezea