autor:

Carmyna

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Gem caise

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Ingrediente
3 kg caise, 1,5 kg zahar, o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Curata caisele de samburi (le rupi pe jumatate)e bine sa le alegi mai coapte ca sa se curate usor. Intr-o oala inalta se pun fructele si se acopera cu zahar. Se lasa 2 ore pentru a-si lasa zeama.
Dupa 2 ore se pune compozitia la foc mic si se fierbe. Amesteca mereu pentru a nu se lipi. Cand compozitia scade la jumatate,adauga lamaia si mai lasa sa fiarba 20 minute.Apoi pune gemul in borcane si pune capacele.Dupa ce ai pus gemul in borcane, lasa borcanele cu capacul in jos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de caise cu menta

Gem de caise cu menta

Caisele se desfac jumatati sau se taie sferturi si se aseaza in cratita un rand de fructe un rand

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de caise

Gem de caise

1. Se spala caisele si se lasa la scurs. Se curata apoi de samburi. Pentru a iesi o pasta cat mai

38 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Ce aromat si bun este.Din pacate anul asta am ratat caisel.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Aromat şi gustos, bun să-l pui...nu la "rană", ci pe clătite etc. Adelina

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

4 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

17 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ce aromat si bun este.Din pacate anul asta am ratat caisel.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Nuca caramelizata