autor:

DINCA

» » Conserve si muraturi

Gem de capsuni

Autor: DINCA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DINCA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 august 2012

Ingrediente
- 6 kg capsuni, - 2 kg zahar, - gelfix cand s a fiert bine, - borcane spalate si sterilizate, -capace noi(eu le schimb in ficare an)

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Preparare: Se aleg capsuni frumoase, se curata de codite si se spala sub jet de apa rece.Capsunile se pun la fiert impreuna cu zaharul.La inceput se lasa focul mai mic,pana incepe sa se dizolve zaharul,apoi se la sa se fiarba la foc potrivit.Gemul este fiert, punand o cantitate mica de fiertura pe o farfurioara si despartind cu o lingurita in doua parti.Daca gemul este destul de legat, cele doua parti nu se mai unesc.Se pune cald in borcane si se lasa sa se raceasca pana doua zi invelite in paturi.Spre sfarsit eu pun gelifix(opresc 3-4 linguri de zahar si il amestec cu gelfix).Il mai las 5 minute si gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Mixam capsunii in robotul de bucatarie. Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau

1 vot    4 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem-dulceata de capsuni

Gem-dulceata de capsuni

Am vrut sa obtin un gem dar si o dulceata de capsuni, adica un preparat jumatate gem, jumatate dulceata.

4 voturi    0 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    .....aromata si gustoasa

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    Si eu fac cu gel fix, dar nu fierb asa mult. Fierb fructele mai mult cand prepar conserva clasica, fara gel, fara conservant. In orice caz, gemul sau dulceata de capsuni se afla in topul preferintelor.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • - 6 kg capsuni
  • - 2 kg zahar
  • - gelfix cand s a fiert bine
  • - borcane spalate si sterilizate
  • -capace noi(eu le schimb in ficare an)

Raporteaza reteta

Retete
de DINCA
Prajitura Miharti

Prajitura Miharti

PENTRU PANDISPAN: Se separa galbenusurile de albusuri.Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema  la rece

Prajitura cu crema la rece

Preparare pandispan:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile

9 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Inghetata de vanilie:

Inghetata de vanilie:

Preparare:Se pune laptele la fiert intr un vas.Cand incepe sa fiarba, se adauga vanilia,zaharul,galbenusurile

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Inghetate

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

.....aromata si gustoasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti