autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii

Gem de cirese

Autor: Maricica (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maricica (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2015

Ingrediente
2 kg cirese, 500 g zahar, suc de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

In primul rand, culegem ciresele direct din copac. Voi puteti sa le cumparati nu este vreo problema. Le spalam bine, eliminam coditele si samburi.

Dupa ce ati terminat acest proces, puneti ciresele intr-un vas, dupa care puneti zaharul si amestecati din cand in cand timp de o ora.

Punem vasul pe foc, avem grija ca suprafata sa ramana fara spume. Apoi punem sucul de lamaie, pe care il lasam o ora.

Oprim focul, nu lasam sa se raceasta prea mult si le punem in borcane.

Le pastram la rece, de obicei, in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Gem de cirese

Gem de cirese

1. Ciresele spalate si curatate de samburi le punem intr-o cratita. Inainte de a rasturna peste ele

40 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gem de zmeura si cirese

Gem de zmeura si cirese

Zmeura spalata sub jet de apa, pusa intr-o strecuratoare, se pune in blender si se paseaza, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • 500 g zahar
  • suc de lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Strudel cu mere din aluat de casa Strudel cu mere din aluat de casa

Pentru inceput facem ciulamaua. Datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri. Intr-un ibric punem faina

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului

Se amesteca smantana cu ouale batute. Se da branza pe razatoare, se toaca verdeata marunt si se adauga peste smantana. Se adauga si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Covrigi polonezi