Gem de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gem de mere

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 600g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare

Se spala merele bine, dupa care se taie in 4, se indeparteaza samburii si se taie apoi in bucati mici (cubulete ).

Se pun intr-o cratita si se adauga zaharul peste ele.

Se lasa aproximativ 30 min, pana isi lasa siropul, apoi se pun la foc mic.

Se adauga zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca bine.

Se va avea grija sa se amestece cat mai des pt a nu se prinde de fundul cratitei, mai ales spre final.

Cand incepe sa se lege siropul, se va lua o cantitate mica si se va pune pe o farfurie pt a-l incerca. Daca aste aproape gata, se va amesteca continuu pana la final, urmarind sfaramarea bucatelelor de mere, astfel incat sa se obtina consistenta unui magiun.

Cand este gata, se oreste focul, se lasa putin sa se raceasca dupa care se va pune gemul in borcane.

Mie mi-au iesit 2 borcane, unul de 800g si unul mai mic (dupa cum puteti observa si in imagine).

La final borcanele se vor infasura intr-un prosop curat si se vor lasa la racit. Este bine ca la inceput sa se tina putin borcanele asezate pe capac (aproxmativ 5 min).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise