Ingrediente
1.5kg mere, 3 cani zahar, 2 lingurite scortisoara, 1 lingurita nucsoara, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/4 lingurita cardamom, 1/4 lingurita ghimbir uscat si macinat (optional), 1 varf sare, apa pana la nivelul merelor in oala
Dificultate: Redusa | Timp: 11h
0 voturi
Mod de preparare
Pont: pentru o aroma mai pregnanta de mar recomandam injumatatirea cantitatii de condimente.
Curatam merele de coaja si de cotoare, le taiem cuburi mai mari si le punem in oala.
Adaugam zaharul si toate condimentele si le amestecam bine; completam cu apa.
Punem capacul si setam timpul la 11 ore pe LOW.
Cand este gata, scoatem bucatile de mar si le blenduim. Daca gemul iese prea gros putem adauga 1-2 linguri din sucul ramas.
Punem gemul rece in borcane si le depozitam in frigider.