Prunele spalate,curatate de samburi,se pun intr-un tuci cu zaharul pe foc,se amesteca sa nu se lipeasca,pana-si lasa suc iar dupa 20min.se opreste focul iar dupa ce s-a racit se paseaza prunele cu blenderul vertical,se adauga miezul de nuca taiat cu cutitul,se fierbe 20-30min,se adauga zeama de lamaie iar dupa 2-3clocote se opreste focul.
Se pune gemul fierbinte in borcane curate,se infileteaza capacele,se tin sprijinite pe capace 20min,apoi se depoziteaza la camara.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii