autor:

LUBITA

» » Conserve si muraturi

Gem de prune cu miez de nuca

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2013

Ingrediente
4 kg de prune,, 2 kg de zahar,, 1 lamaie,, 200g miez de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Prunele spalate, curatate de samburi, le punem in vas impreuna cu zaharul pe foc amestecand continuu sa nu se prinda de fundul vasului; lasam sa fiarba la foc mare 20 de minutr adunand spuma ce se formeaza, dam vasul deoparte si pasam prunele cu blenderul vertical; punem din nou vasul pe foc,adaugam miezul de nuca taiat cu cutitul si mai lasam sa fiarba 20min; spre final, stoarcem zeama de lamaie, amestecam bine si punem gemul fierbinte in borcane; tinem borcanele cu capacul in jos pana se racesc putin, apoi le depozitam la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de prune cu miez de nuca

Gem de prune cu miez de nuca

Prunele spalate,curatate de samburi,se pun intr-un tuci cu zaharul pe foc,se amesteca sa nu se lipeasca,pana-si

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Conserve si muraturi
Ardei pentru friptura

Ardei pentru friptura

Se aleg ardeii, se spala, se scutura de seminte si se taie fidelute. Ardeii taiati se pun intr-un

6 voturi    8 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 4 kg de prune,
  • 2 kg de zahar,
  • 1 lamaie,
  • 200g miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Prune marinate cu usturoi