autor:

LUBITA

» » Conserve si muraturi

Gem de prune cu miez de nuca

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2013

Ingrediente
4 kg de prune,, 2 kg de zahar,, 1 lamaie,, 200g miez de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Prunele spalate, curatate de samburi, le punem in vas impreuna cu zaharul pe foc amestecand continuu sa nu se prinda de fundul vasului; lasam sa fiarba la foc mare 20 de minutr adunand spuma ce se formeaza, dam vasul deoparte si pasam prunele cu blenderul vertical; punem din nou vasul pe foc,adaugam miezul de nuca taiat cu cutitul si mai lasam sa fiarba 20min; spre final, stoarcem zeama de lamaie, amestecam bine si punem gemul fierbinte in borcane; tinem borcanele cu capacul in jos pana se racesc putin, apoi le depozitam la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de prune cu miez de nuca

Gem de prune cu miez de nuca

Prunele spalate,curatate de samburi,se pun intr-un tuci cu zaharul pe foc,se amesteca sa nu se lipeasca,pana-si

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Conserve si muraturi
Dulceata de struguri

Dulceata de struguri

1.Spalam strugurii foarte bine. 2.Îi scurgem și îi desfacem de pe corchini boaba cu

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4 kg de prune,
  • 2 kg de zahar,
  • 1 lamaie,
  • 200g miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Salata de gogonele(pentru iarna)