autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Gem de struguri

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
Struguri, zahar, sare de lamaie, borcane cu filet

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

52 voturi

Mod de preparare

Strugurii se spala, se lasa la scurs si apoi se culege boaba cu boaba ce vor fi macinati cu robotul de bucatarie.
La 1 kg struguri macinati aveti nevoie de 600 g zahar si un varf de cutit de sare de lamaie.
Pasta de struguri si zaharul se pun la fiert pe foc mic, invartindu-se cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de fundul cratitei.
Spuma rezultata se strange cu o spumiera si se inlatura. Se lasa sa fiarba pina cand se ingroasa gemul. Se pot adauga cateva feliute subtiri de lamaie. Sarea de lamaie se adauga la sfarsit si se mai lasa 5 minute sa dea in clocot.
Gemul se pune asa fierbinte in borcane care se fileteaza. Borcanele se lasa 5 minute cu fundul in sus dupa care se pun in pat cald , acoperite cu paturi , pina a doua zi cand se pot pune in camara pentru iarna.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rulada cu gem de struguri

Rulada cu gem de struguri

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu zaharul pana se fac bat, apoi adaugam

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Tarta frageda cu gem si struguri

Tarta frageda cu gem si struguri

1.Se framanta aluatul tartei din ingredientele aferente apoi se da la frigider,cca 30 minute. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Aniela_Marinescu

    Aniela_Marinescu (Chef de cuisine):

    Am facut reteta, numai ca am separat si samburii. Dupa ce am facut cu blenderul boabele de struguri,am dat in clocot toata compozitia fara zahar,dupa care am separat samburii trecand printr o sita compozitia. Am pus zaharul si am pus pe foc din nou. A fost prima data cand am facut gem de struguri si a iesit f bun.

  • Dalma

    Dalma (Chef de cuisine):

    Azi am pregatit aceasta reteta,a iesit foarte buna...cu mica diferenta ca am pus si un pliculet de zahar vanilat.

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iuliana constantin , 27 septembrie 2016

    incerc sa vad cum e

  • Fara foto

    Ion Mihalcea , 10 august 2015

    fac si eu va multumesc pentru reteta

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 08 septembrie 2014

    Asa ceva nu ar avea ce cauta aici !

    • Fara foto

      Mariana Maruntelulu , 17 octombrie 2013

      buna multumim

    • Fara foto

      Geta Comanescu , 28 septembrie 2013

      o fac si eu chiar acum ,

    • Fara foto

      Doina Scorodet , 27 septembrie 2013

      si samburii?

    • Fara foto

      doina , 27 septembrie 2013

      ce fac cu samburii?

    • Fara foto

      mihaela , 24 septembrie 2013

      si samburii

    • Fara foto

      Marilena Chitu , 21 septembrie 2013

      am pus la fiert sper sa iasa

    • Fara foto

      Stela Stel , 19 septembrie 2013

      am pregatit acest gem, este delicois

    • Fara foto

      Florentina Vasile , 13 septembrie 2013

      imi place reteta,am sa o incerc si eu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 august 2013

      Am lasat si samburii in gem ca nu au fost multi....

    • Fara foto

      Ani , 26 august 2013

      Cu tot cu samburi?

    • Fara foto

      Paula , 25 august 2013

      Cum scoateti semintele boabelor de struguri?

    • Fara foto

      puscasu , 25 august 2013

      si samburii

    • Fara foto

      ella65 (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

      Cred ca este delicios gemul!

    • Dalma

      Dalma (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      Buna Sidy! Azi am pregatit si eu reteta data de tine,este foarte buna.Tin sa iti multumesc pe aceasta cale.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      O bunatate...Eu pregatesc in fiecare an dulceata de struguri fara samburi si iese delicioasa...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Cred ca este tare bun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Cred ca este un deliciu. Nu am mancat niciodata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Eu n-am facut niciodată gem de struguri. Cred că trebuie să incerc. Omul cât trăieşte învaţă. Acum sunt şi struguri fără sâmburi.........

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Eu n-am facut niciodată gem de struguri. Cred că trebuie să incerc. Omul cât trăieşte învaţă.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Aceeasi intrebare si eu:samburii se mai simt?Si se face din orice fel de struguri sau numai din cei cu bobita mare?

    • Fara foto

      Sidy , 05 octombrie 2009

      Flori de piatra... eu am mixat strugurii cu robotul de bucatarie si samburii s-au farimitat....

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Foarte bun,gustos si sanatos.Felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Cred ca este foarte bun, parfumat si aromat.Am insa o intrebare: samburii se macina complet? nu se mai simt deloc? (intreb ,deoarece am facut mai demult dulceata de struguri, iar samburii care au mai scapat erau un adevarat pericol pentru masele devenint foarte duri la fierbere)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

52 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

iuliana constantin

incerc sa vad cum e

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
MARMELADA DE PRUNE