Strugurii se spala, se lasa la scurs si apoi se culege boaba cu boaba ce vor fi macinati cu robotul de bucatarie.
La 1 kg struguri macinati aveti nevoie de 600 g zahar si un varf de cutit de sare de lamaie.
Pasta de struguri si zaharul se pun la fiert pe foc mic, invartindu-se cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de fundul cratitei.
Spuma rezultata se strange cu o spumiera si se inlatura. Se lasa sa fiarba pina cand se ingroasa gemul. Se pot adauga cateva feliute subtiri de lamaie. Sarea de lamaie se adauga la sfarsit si se mai lasa 5 minute sa dea in clocot.
Gemul se pune asa fierbinte in borcane care se fileteaza. Borcanele se lasa 5 minute cu fundul in sus dupa care se pun in pat cald , acoperite cu paturi , pina a doua zi cand se pot pune in camara pentru iarna.
Pofta mare !
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii