autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Gem fin de caise

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Ingrediente
2 kg caise, 1 kg zahar, 1 esenta migdale, 3 g sare de lamaie(optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra.
Rupem caisele in bucati mici si indepartam samburii.
Presaram deasupra zaharul, amestecam si lasam asa 10 minute sa lase putin sirop.
Punem cratita pe foc mediu si amestecam sa nu se prinda gemul de fundul cratitei.
lasam sa fiarba o ora, o ora jumate pina s-a inchegat bine gemul.
Incercam gemul, punand o lingurita din el pe o farfuriuta si lasand sa se raceasca. Daca nu este inchegat adaugam sarea de lamaie si mai lasam cateva minute sa fiarba gemul.
Adaugam esenta de migdale si omogenizam.
In borcanele dinainte spalate si sterilizate, punem gemul fierbinte cu un polonic mic.Borcanele le asezam pe o tava avand grija sa nu se sparga.
Dupa ce am umplut borcanele le punem capacele si le lasam 5 minute cu fundul in sus.
Apoi le punem in pat cald, intr-o cutie cu paturi; le acoperim pina a doua zi cand se racesc si le punem in camara.
Gustul delicios al caiselor nu poate fi inlocuit cu numic altceva. Este un gem savuros, bun si pentru prajituri...

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/07/gem-de-caise.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem fin de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ciuperci de padure la borcan

Ciuperci de padure la borcan

Curatam si spalam ciupercile. Le fierbem 20 de min.Cat fierb ciupercile,punem la foc si amestecul

2 voturi    3 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Sos de rosii si ardei kapia

Sos de rosii si ardei kapia

Spalam rosiile si le taiem in patru. Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si

8 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Balasescu Vali , 20 iunie 2015

    O reteta deosebita , eu fac acest gem de 15 ani si o recomand prietenelor cu placere .

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

    Bun gem si eu am facut in cantitati mai mici felicitari!

  • Fara foto

    Toncean Valer , 08 iunie 2015

    Este foarte fin si gustos.....sa tot mananci asa o bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 1 esenta migdale
  • 3 g sare de lamaie(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Bun gem si eu am facut in cantitati mai mici felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni