Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra.
Rupem caisele in bucati mici si indepartam samburii.
Presaram deasupra zaharul, amestecam si lasam asa 10 minute sa lase putin sirop.
Punem cratita pe foc mediu si amestecam sa nu se prinda gemul de fundul cratitei.
lasam sa fiarba o ora, o ora jumate pina s-a inchegat bine gemul.
Incercam gemul, punand o lingurita din el pe o farfuriuta si lasand sa se raceasca. Daca nu este inchegat adaugam sarea de lamaie si mai lasam cateva minute sa fiarba gemul.
Adaugam esenta de migdale si omogenizam.
In borcanele dinainte spalate si sterilizate, punem gemul fierbinte cu un polonic mic.Borcanele le asezam pe o tava avand grija sa nu se sparga.
Dupa ce am umplut borcanele le punem capacele si le lasam 5 minute cu fundul in sus.
Apoi le punem in pat cald, intr-o cutie cu paturi; le acoperim pina a doua zi cand se racesc si le punem in camara.
Gustul delicios al caiselor nu poate fi inlocuit cu numic altceva. Este un gem savuros, bun si pentru prajituri...
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/07/gem-de-caise.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii