autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Gem fin de caise

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Ingrediente
2 kg caise, 1 kg zahar, 1 esenta migdale, 3 g sare de lamaie(optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra.
Rupem caisele in bucati mici si indepartam samburii.
Presaram deasupra zaharul, amestecam si lasam asa 10 minute sa lase putin sirop.
Punem cratita pe foc mediu si amestecam sa nu se prinda gemul de fundul cratitei.
lasam sa fiarba o ora, o ora jumate pina s-a inchegat bine gemul.
Incercam gemul, punand o lingurita din el pe o farfuriuta si lasand sa se raceasca. Daca nu este inchegat adaugam sarea de lamaie si mai lasam cateva minute sa fiarba gemul.
Adaugam esenta de migdale si omogenizam.
In borcanele dinainte spalate si sterilizate, punem gemul fierbinte cu un polonic mic.Borcanele le asezam pe o tava avand grija sa nu se sparga.
Dupa ce am umplut borcanele le punem capacele si le lasam 5 minute cu fundul in sus.
Apoi le punem in pat cald, intr-o cutie cu paturi; le acoperim pina a doua zi cand se racesc si le punem in camara.
Gustul delicios al caiselor nu poate fi inlocuit cu numic altceva. Este un gem savuros, bun si pentru prajituri...

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/07/gem-de-caise.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem fin de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de gutui

Dulceata de gutui

Anul trecut am facut mai intai siropul din apa si zahar.Anul asta am pus in oala in care urma sa

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Balasescu Vali , 20 iunie 2015

    O reteta deosebita , eu fac acest gem de 15 ani si o recomand prietenelor cu placere .

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

    Bun gem si eu am facut in cantitati mai mici felicitari!

  • Fara foto

    Toncean Valer , 08 iunie 2015

    Este foarte fin si gustos.....sa tot mananci asa o bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 1 esenta migdale
  • 3 g sare de lamaie(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Bun gem si eu am facut in cantitati mai mici felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti