autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Gem plin de vitamine(merişoare, mure, pere)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
4 kg de merişoare de pădure, 1 kg de mure, 3 kg de pere coapte, 1-2 kg de zahăr, salicilat(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Merişoarele se spală în strecurătoare, murele la fel. Perele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se dau prin robot(maşina de tocat).
Se pun la foc mic împreună, în cratiţă de 10 litri. Se fierbe până scade bine(cam o treime) şi se îngroaşă.
Se pune zahărul şi se mai fierbe 30 de minute de când începe iar să clocotească.
Se pune dulceaţa în borcanele fierbinţi, se căpăcesc şi se întorc borcanele. Se acopera cu pături pâna a doua zi.
E o dulceaţă acrişoară, bună de clătite sau de ce mai vrei.
NOTĂ

Merisorul (Vaccinium vitis-idaea) face parte din aceeasi familie cu afinul. În popor li se mai spune merişoarelor afine roşii".

Pentru mai multe informaţii, vezi şi adresa:
http://www.evenimentul.ro/articol/sezonul-merisoarelor.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem plin de vitamine(merişoare, mure, pere)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Batoane dulci de ovăz

Batoane dulci de ovăz

Se bat gălbenuşurile spumă adăugând treptat mierea, gemul şi uleiul. Se încorporează celelalte

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Este o reteta foarte simpla de realizat, in timp scurt si se poate servi ca atare cu paine moale,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    precis o bunatate de gem!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

    Si mie imi plac gemurile mai acrisoare, mai ales la clatite. Asta are niste arome fine!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Un deliciu!Ce arome fine!*****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Cu siguranta e foarte bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Trebue sa fie grozav ! gemul asta. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • 4 kg de merişoare de pădure
  • 1 kg de mure
  • 3 kg de pere coapte
  • 1-2 kg de zahăr
  • salicilat(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

precis o bunatate de gem!

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ratatouille