autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Gem plin de vitamine(merişoare, mure, pere)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
4 kg de merişoare de pădure, 1 kg de mure, 3 kg de pere coapte, 1-2 kg de zahăr, salicilat(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Merişoarele se spală în strecurătoare, murele la fel. Perele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se dau prin robot(maşina de tocat).
Se pun la foc mic împreună, în cratiţă de 10 litri. Se fierbe până scade bine(cam o treime) şi se îngroaşă.
Se pune zahărul şi se mai fierbe 30 de minute de când începe iar să clocotească.
Se pune dulceaţa în borcanele fierbinţi, se căpăcesc şi se întorc borcanele. Se acopera cu pături pâna a doua zi.
E o dulceaţă acrişoară, bună de clătite sau de ce mai vrei.
NOTĂ

Merisorul (Vaccinium vitis-idaea) face parte din aceeasi familie cu afinul. În popor li se mai spune merişoarelor afine roşii".

Pentru mai multe informaţii, vezi şi adresa:
http://www.evenimentul.ro/articol/sezonul-merisoarelor.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem plin de vitamine(merişoare, mure, pere)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
ROSII UMPLUTE CU VINETE

ROSII UMPLUTE CU VINETE

Eu coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si le intorc din cand in cand sa se coaca

24 voturi    6 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Se taie dovleceii și vinetele rondele de aproximativ 1 cm, se sărează și se lasa sa stea 20-30

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    precis o bunatate de gem!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

    Si mie imi plac gemurile mai acrisoare, mai ales la clatite. Asta are niste arome fine!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Un deliciu!Ce arome fine!*****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Cu siguranta e foarte bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Trebue sa fie grozav ! gemul asta. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • 4 kg de merişoare de pădure
  • 1 kg de mure
  • 3 kg de pere coapte
  • 1-2 kg de zahăr
  • salicilat(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

83 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

precis o bunatate de gem!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Smoothie de mango cu lapte de cocos si seminte chia