Gem plin de vitamine(merişoare, mure, pere)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem plin de vitamine(merişoare, mure, pere)

Ingrediente

  • 4 kg de merişoare de pădure
  • 1 kg de mure
  • 3 kg de pere coapte
  • 1-2 kg de zahăr
  • salicilat(opţional)

Mod de preparare

Merişoarele se spală în strecurătoare, murele la fel. Perele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se dau prin robot(maşina de tocat).

Se pun la foc mic împreună, în cratiţă de 10 litri. Se fierbe până scade bine(cam o treime) şi se îngroaşă.

Se pune zahărul şi se mai fierbe 30 de minute de când începe iar să clocotească.

Se pune dulceaţa în borcanele fierbinţi, se căpăcesc şi se întorc borcanele. Se acopera cu pături pâna a doua zi.

E o dulceaţă acrişoară, bună de clătite sau de ce mai vrei.

NOTĂ

Merisorul (Vaccinium vitis-idaea) face parte din aceeasi familie cu afinul. În popor li se mai spune merişoarelor afine roşii".

Pentru mai multe informaţii, vezi şi adresa:

http://www.evenimentul.ro/articol/sezonul-merisoarelor.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor