Merişoarele se spală în strecurătoare, murele la fel. Perele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se dau prin robot(maşina de tocat).
Se pun la foc mic împreună, în cratiţă de 10 litri. Se fierbe până scade bine(cam o treime) şi se îngroaşă.
Se pune zahărul şi se mai fierbe 30 de minute de când începe iar să clocotească.
Se pune dulceaţa în borcanele fierbinţi, se căpăcesc şi se întorc borcanele. Se acopera cu pături pâna a doua zi.
E o dulceaţă acrişoară, bună de clătite sau de ce mai vrei.
NOTĂ
Merisorul (Vaccinium vitis-idaea) face parte din aceeasi familie cu afinul. În popor li se mai spune merişoarelor afine roşii".
Pentru mai multe informaţii, vezi şi adresa:
http://www.evenimentul.ro/articol/sezonul-merisoarelor.html

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii