Merişoarele se spală în strecurătoare, murele la fel. Perele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se dau prin robot(maşina de tocat).
Se pun la foc mic împreună, în cratiţă de 10 litri. Se fierbe până scade bine(cam o treime) şi se îngroaşă.
Se pune zahărul şi se mai fierbe 30 de minute de când începe iar să clocotească.
Se pune dulceaţa în borcanele fierbinţi, se căpăcesc şi se întorc borcanele. Se acopera cu pături pâna a doua zi.
E o dulceaţă acrişoară, bună de clătite sau de ce mai vrei.
NOTĂ
Merisorul (Vaccinium vitis-idaea) face parte din aceeasi familie cu afinul. În popor li se mai spune merişoarelor afine roşii".
Pentru mai multe informaţii, vezi şi adresa:
http://www.evenimentul.ro/articol/sezonul-merisoarelor.html
Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miereReteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.
Faguri deliciosiDe Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii