autor:

Andreea's Chinesefood

» » Mancaruri cu carne

General Tso's Chicken

Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Ingrediente
3 pulpe de pui dezosate si fara piele, 3 fire de ceapa verde, 4 catei de usturoi, 5 teci de ardei iute uscat, 5 linguri de ulei pentru prajit, , pentru marinada de pui:, 1/3 lingurita sare, 2 lingurite sos de soia, 2 lingurite vin de orez (alcool pentru gatit), 2 lingurite amidon, 2 lingurite de apa, , pentru sos:, 3 lingurite de zahar, 1 lingurita otet de vin, 5 linguri de suc de rosii, 1 lingurita amidon, 1 lingurita apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Pulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate pentru marinada. Amestecam totul bine si dam la frigider pentru 20 de minute.

Ingredientele pentru sos le amestecam pe toate intr-un castron si le lasam deoparte. Ceapa verde o taiem in bucatele lungi de 5 cm, separam partea alba de partea verde, partea alba o vom folosi la inceput, iar partea verde o vom folosi la sfarsitul prepararii.

Tecile de ardei iute uscat le rupem in 2 bucati, daca vrem mancarea mai iute, folosim si semintele de ardei, daca nu dorim atat de picant, aruncam semintele. Tocam si usturoiul.

Intr-o tigaie prajim bucatile de pui in ulei incins,
dupa ce au capatat o culoare aurie, le scoatem si le lasam deoparte.

In wok incingem o lingurita de ulei si adaugam usturoiul, ardeii iuti si partea alba de la ceapa, calim totul cateva secunde, apoi adaugam si bucatile de pui prajite.Mai lasam pe foc aproximativ un minut pana se imbina aromele cu puiul, apoi adaugam sosul de tomate format mai devreme. Dupa cateva secunde sosul se ingroasa, luam wok-ul de pe foc caci este deja gata!
Adaugam si partea verde de la ceapa si servim
Daca ti-a placut reteta noastra "General Tso's Chicken" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita din pulpe cu ciuperci de toamna

Tocanita din pulpe cu ciuperci de toamna

Fierbi ciupercile, le clatesti cu apa rece, lasi la strecurat, dai pe robot. Pulpele le fierbi cu

28 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu portocal si dulceata

Pui cu portocal si dulceata

Se taie bucatele pieptul de pui, se pune o tigaie pe foc, se adauga uleiul nu foarte mult, se caleste

2 voturi    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bertoti Alice Marcela , 10 martie 2015

    pofta buna

  • Fara foto

    Gina Mocanu , 12 februarie 2015

    mie dor de mincarea chinezeasca..abea astept sa o fac

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 10 iunie 2013

    Foooooarte gustoasa mancarea asta! Si se si face repede de tot.... Multumim frumos de reteta! Trebuie testata neaparat!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 3 fire de ceapa verde
  • 4 catei de usturoi
  • 5 teci de ardei iute uscat
  • 5 linguri de ulei pentru prajit
  • pentru marinada de pui:
  • 1/3 lingurita sare
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite vin de orez (alcool pentru gatit)
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite de apa
  • pentru sos:
  • 3 lingurite de zahar
  • 1 lingurita otet de vin
  • 5 linguri de suc de rosii
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita apa

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea's Chinesefood
Furnici in copac

Furnici in copac

Ciupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un

25 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada

10 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Pui picant chinezesc

Pui picant chinezesc

Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos

14 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Jumari de fleica cu ciuperci