autor:

Andreea's Chinesefood

» » Mancaruri cu carne

General Tso's Chicken

Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2011

Ingrediente
3 pulpe de pui dezosate si fara piele, 3 fire de ceapa verde, 4 catei de usturoi, 5 teci de ardei iute uscat, 5 linguri de ulei pentru prajit, , pentru marinada de pui:, 1/3 lingurita sare, 2 lingurite sos de soia, 2 lingurite vin de orez (alcool pentru gatit), 2 lingurite amidon, 2 lingurite de apa, , pentru sos:, 3 lingurite de zahar, 1 lingurita otet de vin, 5 linguri de suc de rosii, 1 lingurita amidon, 1 lingurita apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

37 voturi

Mod de preparare

Pulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate pentru marinada. Amestecam totul bine si dam la frigider pentru 20 de minute.

Ingredientele pentru sos le amestecam pe toate intr-un castron si le lasam deoparte. Ceapa verde o taiem in bucatele lungi de 5 cm, separam partea alba de partea verde, partea alba o vom folosi la inceput, iar partea verde o vom folosi la sfarsitul prepararii.

Tecile de ardei iute uscat le rupem in 2 bucati, daca vrem mancarea mai iute, folosim si semintele de ardei, daca nu dorim atat de picant, aruncam semintele. Tocam si usturoiul.

Intr-o tigaie prajim bucatile de pui in ulei incins,
dupa ce au capatat o culoare aurie, le scoatem si le lasam deoparte.

In wok incingem o lingurita de ulei si adaugam usturoiul, ardeii iuti si partea alba de la ceapa, calim totul cateva secunde, apoi adaugam si bucatile de pui prajite.Mai lasam pe foc aproximativ un minut pana se imbina aromele cu puiul, apoi adaugam sosul de tomate format mai devreme. Dupa cateva secunde sosul se ingroasa, luam wok-ul de pe foc caci este deja gata!
Adaugam si partea verde de la ceapa si servim
Daca ti-a placut reteta noastra "General Tso's Chicken" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cous cous in stil indian

Cous cous in stil indian

Se spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Muschi de vitel cu sos

Muschi de vitel cu sos

Se pune apa la fiert si cand a clocotit se pune muschiul de vitel taiat bucatele mici si se lasa

9 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bertoti Alice Marcela , 10 martie 2015

    pofta buna

  • Fara foto

    Gina Mocanu , 12 februarie 2015

    mie dor de mincarea chinezeasca..abea astept sa o fac

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 10 iunie 2013

    Foooooarte gustoasa mancarea asta! Si se si face repede de tot.... Multumim frumos de reteta! Trebuie testata neaparat!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

37 voturi

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 3 fire de ceapa verde
  • 4 catei de usturoi
  • 5 teci de ardei iute uscat
  • 5 linguri de ulei pentru prajit
  • pentru marinada de pui:
  • 1/3 lingurita sare
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite vin de orez (alcool pentru gatit)
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite de apa
  • pentru sos:
  • 3 lingurite de zahar
  • 1 lingurita otet de vin
  • 5 linguri de suc de rosii
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita apa

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea's Chinesefood
Furnici in copac

Furnici in copac

Ciupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un

33 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada

11 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Pui picant chinezesc

Pui picant chinezesc

Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos

19 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
rulada din carne