Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si amestecand se fierbe peste aburi, pana cand culoarea aluatului devine caramel. Se ia de pe foc si se amesteca cu faina si bicarbonatul de sodiu. Se imparte pe loc in patru parti.
Pe o planseta cu faina se intind patru blaturi de cate 23 X 30 cm. Se pun la cuptor preincalzit pentru 5 minute la un foc mai mic decat cel potrivit. Sa avem grija, pentru ca se pot arde foarte usor! Fiecare blat se pune la cuptor in parte.
Pentru crema laptele se fierbe cu zaharul vaniliat, adaugand si amestecand continuu grisul. Se fierbe 4-5 minute, dupa care se lasa la racit.
Untul se amesteca cu zaharul pudra pana cand devine spumos. Blaturile racite se ung cu aceasta crema, si se aseaza una peste alta.
Ingredientele pentru glasura se fierb 3-4 minute, se lasa putin la racit, apoi se unge cu ea blatul superior al prajiturii. Acoperit se lasa la racit o noapte intreaga, ca blaturile de miere sa se inmoaie.
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii