Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si amestecand se fierbe peste aburi, pana cand culoarea aluatului devine caramel. Se ia de pe foc si se amesteca cu faina si bicarbonatul de sodiu. Se imparte pe loc in patru parti.
Pe o planseta cu faina se intind patru blaturi de cate 23 X 30 cm. Se pun la cuptor preincalzit pentru 5 minute la un foc mai mic decat cel potrivit. Sa avem grija, pentru ca se pot arde foarte usor! Fiecare blat se pune la cuptor in parte.
Pentru crema laptele se fierbe cu zaharul vaniliat, adaugand si amestecand continuu grisul. Se fierbe 4-5 minute, dupa care se lasa la racit.
Untul se amesteca cu zaharul pudra pana cand devine spumos. Blaturile racite se ung cu aceasta crema, si se aseaza una peste alta.
Ingredientele pentru glasura se fierb 3-4 minute, se lasa putin la racit, apoi se unge cu ea blatul superior al prajiturii. Acoperit se lasa la racit o noapte intreaga, ca blaturile de miere sa se inmoaie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii