autor:

Irenke

» » Dulciuri diverse

Ghivece de primavara

Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2013

Ingrediente
Aluat: 2 oua, 15 dkg zahar, 2 plicuri de vanilie, un pic de sare, 75 ml ulei, 250 ml iaurt, 50 ml lapte sau frisca nebatuta, ½ pliculet de praf de copt, 30dkg faina, 2 mere mari., , Butercream :200 gr unt, 400 gr zahar pudra, 2 linguri de lapte, , 10dkg = 100gr

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Ouale se pun in bol alaturi de zaharul vanilat si zaharul cristal ( eu am avut zahar pudra) si se freaca pana rezulta o spuma, apoi se adauga uleiul, iaurtul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Iar la final se adauga si merele taiate cubulete.

Se incinge cuptorul la 180-190 de grade, se aseaza hartia de muffin in tavite, se pune aluatul de mai sus in forme si se da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Untul de spumeaza cu zaharul pudra pana devine fin si pufos, se adauga cele 2 linguri de lapte ( asta doar daca vi se pare ca e cam tare crema) si e gat, se poate folosi

Se iau briosele,se orneaza cu buttercream si floricele din pasta de zahar sau fondant.

Puteti folosi si flori vii comestibile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghivece de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu fructe la Doubletta

Desert cu fructe la Doubletta

Se taie marul rosu pe jumatate si apoi se scoate cotorul.Se taie felii foarte subtiri, se stropesc

3 voturi    9 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura inteligenta

Prajitura inteligenta

Untul se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit. Se separa ouale, iar galbenusurile

24 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 2 oua
  • 15 dkg zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • un pic de sare
  • 75 ml ulei
  • 250 ml iaurt
  • 50 ml lapte sau frisca nebatuta
  • ½ pliculet de praf de copt
  • 30dkg faina
  • 2 mere mari.
  • Butercream :200 gr unt
  • 400 gr zahar pudra
  • 2 linguri de lapte
  • 10dkg = 100gr

Raporteaza reteta

Retete
de Irenke
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Se marunteste ceapa si se pune la calit, ciupercile curatate se pun peste ceapa, se adauga oregano

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Pe suprafata de lucru se face o "patura" din condimente si se tavaleste peptul de pui prin el. Se

12 voturi    9 comentarii
1h
Salate cu carne
Cornulete cu gem de caise

Cornulete cu gem de caise

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de

19 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Baclava