Cel mai bine este sa se pregateasca toate ingredientele inainte de pornirea ghiveciului. Se taie ceapa marunt, se taie ardeii grasi fidelute, fasolea verde se taie in lungul pastaii, cartofii se taie cubulete, rosiile taiate se pun la fiert separat.
Se caleste ceapa iar cand se inmoaie, se adauga ardeii grasi. Dupa ce s-au inmuiat si ardeii se adauga fasolea verde, se lasa la calit dar se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce isi shimba si fasolea culoarea (sa fie moale bine), se pun cartofii si se adauga apa cat sa acopere amestecul. Se omogenizeaza. Apoi se pune orezul deasupra si nu se mai amesteca. Se da foc tare pana incepe sa fiarba, apoi se acopera si se domoleste focul (atentie sa nu se amestece, ca sa nu se prinda orezul). Cand orezul de deasupra este fiert, se adauga rosiile fierte separat, se amesteca. Se lasa sa mai dea un clocot cu toate ingredientele, amestecandu-se (sa nu se prinda orezul). Se verifica de sare si piper.
Dupa ce s-a oprit focul, se bat doua oua bine bine si se drege ghiveciul.
Pofta buna!
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii