Cel mai bine este sa se pregateasca toate ingredientele inainte de pornirea ghiveciului. Se taie ceapa marunt, se taie ardeii grasi fidelute, fasolea verde se taie in lungul pastaii, cartofii se taie cubulete, rosiile taiate se pun la fiert separat.
Se caleste ceapa iar cand se inmoaie, se adauga ardeii grasi. Dupa ce s-au inmuiat si ardeii se adauga fasolea verde, se lasa la calit dar se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce isi shimba si fasolea culoarea (sa fie moale bine), se pun cartofii si se adauga apa cat sa acopere amestecul. Se omogenizeaza. Apoi se pune orezul deasupra si nu se mai amesteca. Se da foc tare pana incepe sa fiarba, apoi se acopera si se domoleste focul (atentie sa nu se amestece, ca sa nu se prinda orezul). Cand orezul de deasupra este fiert, se adauga rosiile fierte separat, se amesteca. Se lasa sa mai dea un clocot cu toate ingredientele, amestecandu-se (sa nu se prinda orezul). Se verifica de sare si piper.
Dupa ce s-a oprit focul, se bat doua oua bine bine si se drege ghiveciul.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii