autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ghiveci cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 400 ml ulei, 100 ml vin, 40 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 300 g fasole verde conservata, 300 g mazare conservata, 400 g ghiveci conservat, 500 g varza alba, 500 g rosii, 500 g cartofi, 300 g morcovi, 200 g telina, 200 g albitura, 1 legatura verdeata, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de apa. Dupa inabusire se scoate in alt vas sosul ramas de la carne, se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt, continuindu-se inabusirea. Se adauga pasta de tomate dizolvata in apa si se completeaza cu apa necesara formarii unui sos, in care se adauga si carnea. Se continua inabusirea. In restul de ulei se inabusa: varza curatata si taiata, in forma de fideluta, cartofii curatati, spalati si taiati in cuburi, morcovii, telina si albitura, curatate, spalate si taiate marunt. Se amesteca componentele si se adauga piper si sare dupa gust. Se aseaza toate componentele intr-o tava cu feliile de rosii deasupra si se introduc la cuptor pentru gratinare si rumenire cca 50 minute. Spre sfirsitul gratinarii se adauga vinul si se verifica gustul. Se portioneaza si se serveste fiecare portie cu carne, ghiveci si verdeată deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm

3 voturi    0 comentarii
5h
Slow Cooking
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar

16 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 400 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 40 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 300 g fasole verde conservata
  • 300 g mazare conservata
  • 400 g ghiveci conservat
  • 500 g varza alba
  • 500 g rosii
  • 500 g cartofi
  • 300 g morcovi
  • 200 g telina
  • 200 g albitura
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fasole rosie cu afumatura si ardei copt