autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ghiveci cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 400 ml ulei, 100 ml vin, 40 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 300 g fasole verde conservata, 300 g mazare conservata, 400 g ghiveci conservat, 500 g varza alba, 500 g rosii, 500 g cartofi, 300 g morcovi, 200 g telina, 200 g albitura, 1 legatura verdeata, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de apa. Dupa inabusire se scoate in alt vas sosul ramas de la carne, se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt, continuindu-se inabusirea. Se adauga pasta de tomate dizolvata in apa si se completeaza cu apa necesara formarii unui sos, in care se adauga si carnea. Se continua inabusirea. In restul de ulei se inabusa: varza curatata si taiata, in forma de fideluta, cartofii curatati, spalati si taiati in cuburi, morcovii, telina si albitura, curatate, spalate si taiate marunt. Se amesteca componentele si se adauga piper si sare dupa gust. Se aseaza toate componentele intr-o tava cu feliile de rosii deasupra si se introduc la cuptor pentru gratinare si rumenire cca 50 minute. Spre sfirsitul gratinarii se adauga vinul si se verifica gustul. Se portioneaza si se serveste fiecare portie cu carne, ghiveci si verdeată deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ghiveci de legume cu carne de curcan

Ghiveci de legume cu carne de curcan

Se portioneaza carnea,si se pune la fiert cu putina apa,se trage un clocot,se arunca apa si se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar

16 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 400 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 40 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 300 g fasole verde conservata
  • 300 g mazare conservata
  • 400 g ghiveci conservat
  • 500 g varza alba
  • 500 g rosii
  • 500 g cartofi
  • 300 g morcovi
  • 200 g telina
  • 200 g albitura
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ghiveci de legume cu piept de pui