autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume conservate

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 500 g cartofi, 500 g morcovi, 500 g varza alba, 100 g telina, 500 g ceapa, 400 ml ulei, 400 g ardei gras, 100 g verdeata, 500 g ghiveci (conserve), 5 g boia de ardei, 200 g pasta de tomate, 500 g fasole (conserva), 25 g albitura, 100 ml vin, 2 g piper, sare, dupa gust, 500 g mazare (conserva),

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se taie in forma de bare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in ulei cu adaos de apa. Se adauga legumele, se amesteca si se inabusa, cu vasul acoperit, cca 10 - 15 minute. In final se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa, boiaua de ardei, piperul macinat si sarea, apoi se amesteca componentele. Cind legumele s-au inabusit, se rastoarna intr-o tava, adaugand ghiveciul din conserva, mazarea si fasolea verde, scurse si trecute prin apa rece. Se arnesteca bine componentele si se introduce tava la cuptor cca 30 minute. Spre sfirsitul inabusirii (la cuptor), se adauga vinul. Se potriveste gustul si se serveste cu verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume conservate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Intr-un castron, punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam

8 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g cartofi
  • 500 g morcovi
  • 500 g varza alba
  • 100 g telina
  • 500 g ceapa
  • 400 ml ulei
  • 400 g ardei gras
  • 100 g verdeata
  • 500 g ghiveci (conserve)
  • 5 g boia de ardei
  • 200 g pasta de tomate
  • 500 g fasole (conserva)
  • 25 g albitura
  • 100 ml vin
  • 2 g piper
  • sare
  • dupa gust
  • 500 g mazare (conserva),

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Sarmalute cu afumatura