autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume conservate

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 500 g cartofi, 500 g morcovi, 500 g varza alba, 100 g telina, 500 g ceapa, 400 ml ulei, 400 g ardei gras, 100 g verdeata, 500 g ghiveci (conserve), 5 g boia de ardei, 200 g pasta de tomate, 500 g fasole (conserva), 25 g albitura, 100 ml vin, 2 g piper, sare, dupa gust, 500 g mazare (conserva),

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se taie in forma de bare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in ulei cu adaos de apa. Se adauga legumele, se amesteca si se inabusa, cu vasul acoperit, cca 10 - 15 minute. In final se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa, boiaua de ardei, piperul macinat si sarea, apoi se amesteca componentele. Cind legumele s-au inabusit, se rastoarna intr-o tava, adaugand ghiveciul din conserva, mazarea si fasolea verde, scurse si trecute prin apa rece. Se arnesteca bine componentele si se introduce tava la cuptor cca 30 minute. Spre sfirsitul inabusirii (la cuptor), se adauga vinul. Se potriveste gustul si se serveste cu verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume conservate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gustoasa

Conopida gustoasa

In boluri diferite, se rade telemeaua si cascavalul. Se pregateste un amestec din : ouale batue,

46 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Acum este sezonul dovleceilor si sunt foarte gustosi in tot felul de combinatii: friganele, ghiveci,

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g cartofi
  • 500 g morcovi
  • 500 g varza alba
  • 100 g telina
  • 500 g ceapa
  • 400 ml ulei
  • 400 g ardei gras
  • 100 g verdeata
  • 500 g ghiveci (conserve)
  • 5 g boia de ardei
  • 200 g pasta de tomate
  • 500 g fasole (conserva)
  • 25 g albitura
  • 100 ml vin
  • 2 g piper
  • sare
  • dupa gust
  • 500 g mazare (conserva),

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Varza de Bruxelles cu blue cheese