autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Ghiveci cu legume si piept de pui

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2013

Ingrediente
2 piepti de pui, 5-6 cartofi, 1 dovlecel mai mare, 1 mana de fasole galbena, 1 mana mini-carote, 1 ardei gras rosu, 1 bucata pastarnac, 3-4 catei de usturoi, 1/2 lamaie, 3 linguri pasta de tomate, sare, piper macinat, marar uscat, rosmarin uscat, ulei de masline, 1 pahar cu vin alb, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Mai inati ne ocupam de carne........dezosam pieptul de pui,indepartam pielea iar apoi fiecare piept de pui il taiem in doua .Crestam carnea din loc in loc si o condimentam cu sare , piper si marar uscat.Stropim totul cu putin ulei de masline si dam la rece cat timp ne ocupam de legume.
Deci urmeaza legumele........cartofii,dovlecelul,pastarnacul,ardeiul, fasolea,se curata,se spala si se taie dupa bunul nostru plac.
Intr-o tava se aseaza toate legumele de mai sus ,amestecate. Mai adaugam mini-carotele,usturoiul intreg si rondele de lamaie.Stropim totul cu ulei de masline,condimentam cu sare,piper si rosmarin uscat.
Deasupra asezam bucatile de carne si turnam vinul si o cana cu apa.
Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru circa 50-60 min dupa care indepartam folia ,diluam in putina apa pasta de tomate si o adaugam in tava.Dam iarasi la cuptor si mai lasam circa 15-20 .min.
Se scoate tava din cuptor,asezonam cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ghiveci de legume cu piept de pui

Ghiveci de legume cu piept de pui

Se spala pieptul de pui si se taie in cuburi dupa care se pune in cratita adanca cu cele 10 linguri

16 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu rosii si marar

Pulpe de pui cu rosii si marar

Luam pulpitele de pui si le parlim putin pe flacara aragazului de puf. Le spalam cu apa calda si

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

    ma bucur ca iti place Constanta!pup!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

    kok miori,oricum il pregatesti pieptul de pui este fibros dar carnea nu se usucs in felul in care l-am pregatit deoarece am acoperit asa cum am scris cu apa si vin si apoi am pus o folie de aluminiu deasupra care nu lasa sa se usuce carnea ba din contra.si plus de asta ai vazut ca initial pieptul de pui l-am stropit cu ulei de masline care este gras si nu lasa sa se usuce.daca mai ai si alte intrebari le astept cu drag.multumesc si o zi buna!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

    ma bucur Lulu ca iti place.

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      E o nebunie de ghiveci;imi place mult!!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2013

      Arata frumos si este sanatos am o intrebare si doresc raspuns-carnea nu se usuca la atata timp de copt? Eu vad ca scoti pe farfurie cu sos dar daca pieptul nu este fibros de atata copt?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2013

      Imi place,e ghiveciul meu preferat .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti de pui
  • 5-6 cartofi
  • 1 dovlecel mai mare
  • 1 mana de fasole galbena
  • 1 mana mini-carote
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 bucata pastarnac
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper macinat
  • marar uscat
  • rosmarin uscat
  • ulei de masline
  • 1 pahar cu vin alb
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

ma bucur ca iti place Constanta!pup!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Vitel cu fasole verde