Toate legumele vin curatate si taiate in felii subtiri sau cuburi potrivite.(se poate folosi robotul de bucatarie).Dupa ce le-am taiat le inabusim putin in putin ulei de masline si le asezam intr-o tava de copt sau in pyrex care se potriveste la cuptor.Se mai toarna 2linguri de ulei peste legume si se imbraca cu pasta de rosii,se adauga putina sare ,piper si putin usturoi.Se acopera tava cu foile de malauh sau cu foaia din alautul facut in asa fel ca totul sa fie acoperit.Se da la cuptor la 180 de grade incalzit dinainte si se coace aproape o ora pina ce toate legumele sint moi.
Dupa oora se desprinde aluatul si se mai lasa 5 minute ca legumele sa se rumenesca.
Este gustos si se poate servi cald sau rece ca garnitura la carne sau peste.
Cine doreste poate adauga in ghiveci la copt bucati de pasare sau peste si atunci carnea primeste gustul legumelor.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii