autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de legume

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 mai 2009

Ingrediente
1vinita, 2-3 ardei rosii,galbeni, 1ceapa, 2-3 cartofi, 1/2 de varza alba, 2-3 rosii, 1pahar de mazare 1morcov, 100 gr de pasta de rosii, 2-3 foi de malauah(sau aluat facut din apa cu faina si putin ulei)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Toate legumele vin curatate si taiate in felii subtiri sau cuburi potrivite.(se poate folosi robotul de bucatarie).Dupa ce le-am taiat le inabusim putin in putin ulei de masline si le asezam intr-o tava de copt sau in pyrex care se potriveste la cuptor.Se mai toarna 2linguri de ulei peste legume si se imbraca cu pasta de rosii,se adauga putina sare ,piper si putin usturoi.Se acopera tava cu foile de malauh sau cu foaia din alautul facut in asa fel ca totul sa fie acoperit.Se da la cuptor la 180 de grade incalzit dinainte si se coace aproape o ora pina ce toate legumele sint moi.
Dupa oora se desprinde aluatul si se mai lasa 5 minute ca legumele sa se rumenesca.
Este gustos si se poate servi cald sau rece ca garnitura la carne sau peste.
Cine doreste poate adauga in ghiveci la copt bucati de pasare sau peste si atunci carnea primeste gustul legumelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu ghimbir

Ghiveci de legume cu ghimbir

Se alege o cratita mare in care se pune uleiul la incalzit, adaugam ceapa taiata solzisori si o calim

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm

6 voturi    0 comentarii
5h
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Se poate face cu diferite legume si chiar cu congelate scurtind timpul de coacere.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Imi place foarte mult...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Interesanta si buna in orice anotimp.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • 1vinita
  • 2-3 ardei rosii,galbeni
  • 1ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 1/2 de varza alba
  • 2-3 rosii
  • 1pahar de mazare 1morcov
  • 100 gr de pasta de rosii
  • 2-3 foi de malauah(sau aluat facut din apa cu faina si putin ulei)

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Praz cu carne la cuptor