autor:

iri nuca

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de legume

Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iri nuca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2010

Ingrediente
3 linguri untura de porc pentru gatit, 1 cana apa, 1 praz, 2 vinete, 1 varza rosie, 5 catei usturoi, 3 ardei rosii, 1 ardei verde, 1 conserva rosii cubulete, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita ardei iute (pus in borcan peste iarna), 1 lingura sare, piper, 1 legatura marar verde

Dificultate: Redusa Timp: 3h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Am facut curatenie in frigider ... si pentru ca legumele erau cam trecute si nu puteau fi folosite in stare naturala ... dar n-am vrut sa le arunc ... am zis 'hai sa vedem ce iese'

Am taiat prazul pe latime in 3 bucati, apoi in fasii pe lungime. Am curatat si taiat vinetele zbarcite in cubulete de cca 2 cm si varza in fasii. Ardeiul plin de riduri l-am taiat in fasii lungi si subtiri. Am curatat usturoiul si l-am taiat in bucatele mari.

Am incins untura intr-o cratita incapatoare, apoi am tras la tigaie intai prazul cca 5 minute, apoi usturoiul cca 1 minut, apoi vinetele, varza, ardeii, rozmarinul si ardeiul iute cca 15-20 minute amestecand foarte des.

Le-am luat de pe foc, am adaugat apa si conserva de rosii si le-am amestecat impreuna cu sare si piper. Am uns un vas de lut cu untura si-am mutat continutul cratitei in el. Am pus capacul si-am pus mancarea la cuptor la foc mic cca 2 ore pana cand varza a devenit frageda. Bine-nteles ca m-am mai uitat din cand in cand sa vad ce se-ntampla ... La sfarsit am adaugat mararul tocat ... si in farfurie am servit cu o lingura de smantana.

Chiar si rece a fost foarte buna mancarea mea din resturi...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume la CrockPot

Ghiveci de legume la CrockPot

Spalati bine legumele, curatati de coaja, ceapa, usturoiul si morcovul si taiati capetele de la fasolea

0 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Slow Cooking
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar

16 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri untura de porc pentru gatit
  • 1 cana apa
  • 1 praz
  • 2 vinete
  • 1 varza rosie
  • 5 catei usturoi
  • 3 ardei rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 conserva rosii cubulete
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita ardei iute (pus in borcan peste iarna)
  • 1 lingura sare
  • piper
  • 1 legatura marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de iri nuca
salata de primavara cu orez

salata de primavara cu orez

Se spala orezul si se fierbe, se clateste cu apa rece si se lasa la racit. Branza si legumele se

20 voturi    4 comentarii
40 min
Salate reci
vinete la gratar cu usturoi

vinete la gratar cu usturoi

Se taie vinetele rondele de cca 1 cm grosime si se prajesc pe gratar pe ambele parti pana se inmoaie.

9 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

Se introduc in cuva masinii de facut paine, pe rand: apa, uleiul de masline, zaharul, sarea, chimenul.

5 voturi    5 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Spanac cu soia