autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 05 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 05 februarie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de :, -1/2 kg carne de vita, -4-5 rosii mari, -2 cartofi mari, -2 dovlecei zucchini de marime medie, -1 vanata mare, -2 ardei grasi, -1 ardei capia rosu, -3 morcovi, -1 ceapa, -3 catei de usturoi, -1 brocoli, - 1 cana de mazare si fasole verde congelata, -ulei de masline, - 2 lingurite de condiment mixt macinat: piper,, -cimbru, -foi de dafin, -sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate.
Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.
Vanata se curata de coaja si se taie in bucatele de cca 2 cm.Se procedeaza la fel cu dovleceii si cartofii.
Morcovii se taie rondele.
Ceapa si usturoiul se taie marunt.
Ardeiul se taie julien.
Broccoli se spala si se desface in buchete mai mici.
Se pun intr-o cratita antiaderenta 4 linguri de ulei de masline si se adauga ceapa si usturoiul; se calesc pana iau o culoare aurie.
Se adauga ardeiul taiat julien si se mai lasa la calit pana se inmoaie putin ardeiul.
Se adauga cartofii si morcovul; apoi restul de legume.
Se potriveste de sare; se adauga condimentele si frunza de dafin.
Cand ghiveciul incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 15 minute.
Se adauga carnea de vita cu o cana de supa si se mai lasa la fiert 20 de minute;broccoli se adauga in ultimele 10 minute, deoarece se fierbe foarte repede.
Se serveste cu garnitura de orez, fiert in apa cu sare si margarina de palmier.
Eu l-am servit cu masline verzi iuti si salata de ardei copti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din carne de pui in sos picant

Chiftele din carne de pui in sos picant

Pentru Kofla Mixture: Intr-un bol se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga restul ingredientelor

2 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    florin , 07 octombrie 2017

    eu stiu ca fara bame ghiveciul nu are gust, multa lume nu stie de bame si nu se prea gasesc in Romania ce pacat

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Ca deobicei ne incanti cu retetele tale si cu prezentarea ta.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Felicitari pentru reteta si pentru munca depusa!*****

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      cind ma uit la poze parca simt mirosul ghiveciului asta delicios

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Multumesc Ade pentru versuri! Bineinteles ca sunt masline de casa...ha ha ha...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Minunat.*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Ghiveciul tău sună bine dacă ai de-acas' măsline!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      ce bine arata si e tare gustoasa!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Tare bun trebuie sa mai fie!!!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Am salvat-o, sper sa o savurez cat de curand !!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Cate vitamine in bunatatea asta !!! Cu siguranta ca am sa testez reteta... Bravo Miha ! Am trecut reteta in cartea mea de bucate....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1/2 kg carne de vita
  • -4-5 rosii mari
  • -2 cartofi mari
  • -2 dovlecei zucchini de marime medie
  • -1 vanata mare
  • -2 ardei grasi
  • -1 ardei capia rosu
  • -3 morcovi
  • -1 ceapa
  • -3 catei de usturoi
  • -1 brocoli
  • - 1 cana de mazare si fasole verde congelata
  • -ulei de masline
  • - 2 lingurite de condiment mixt macinat: piper,
  • -cimbru
  • -foi de dafin
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

florin

eu stiu ca fara bame ghiveciul nu are gust, multa lume nu stie de bame si nu se prea gasesc in Romania ce pacat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Penne cu carne tocata si sos de rosii