autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 05 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 05 februarie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de :, -1/2 kg carne de vita, -4-5 rosii mari, -2 cartofi mari, -2 dovlecei zucchini de marime medie, -1 vanata mare, -2 ardei grasi, -1 ardei capia rosu, -3 morcovi, -1 ceapa, -3 catei de usturoi, -1 brocoli, - 1 cana de mazare si fasole verde congelata, -ulei de masline, - 2 lingurite de condiment mixt macinat: piper,, -cimbru, -foi de dafin, -sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate.
Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.
Vanata se curata de coaja si se taie in bucatele de cca 2 cm.Se procedeaza la fel cu dovleceii si cartofii.
Morcovii se taie rondele.
Ceapa si usturoiul se taie marunt.
Ardeiul se taie julien.
Broccoli se spala si se desface in buchete mai mici.
Se pun intr-o cratita antiaderenta 4 linguri de ulei de masline si se adauga ceapa si usturoiul; se calesc pana iau o culoare aurie.
Se adauga ardeiul taiat julien si se mai lasa la calit pana se inmoaie putin ardeiul.
Se adauga cartofii si morcovul; apoi restul de legume.
Se potriveste de sare; se adauga condimentele si frunza de dafin.
Cand ghiveciul incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 15 minute.
Se adauga carnea de vita cu o cana de supa si se mai lasa la fiert 20 de minute;broccoli se adauga in ultimele 10 minute, deoarece se fierbe foarte repede.
Se serveste cu garnitura de orez, fiert in apa cu sare si margarina de palmier.
Eu l-am servit cu masline verzi iuti si salata de ardei copti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

Se portioneaza carnea de pui, se condimenteaza si dupa 10 minute se pune la prajit in ulei, intorcandu-se

25 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Ca deobicei ne incanti cu retetele tale si cu prezentarea ta.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Felicitari pentru reteta si pentru munca depusa!*****

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    cind ma uit la poze parca simt mirosul ghiveciului asta delicios

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Multumesc Ade pentru versuri! Bineinteles ca sunt masline de casa...ha ha ha...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Minunat.*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Ghiveciul tău sună bine dacă ai de-acas' măsline!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      ce bine arata si e tare gustoasa!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Tare bun trebuie sa mai fie!!!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Am salvat-o, sper sa o savurez cat de curand !!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Cate vitamine in bunatatea asta !!! Cu siguranta ca am sa testez reteta... Bravo Miha ! Am trecut reteta in cartea mea de bucate....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1/2 kg carne de vita
  • -4-5 rosii mari
  • -2 cartofi mari
  • -2 dovlecei zucchini de marime medie
  • -1 vanata mare
  • -2 ardei grasi
  • -1 ardei capia rosu
  • -3 morcovi
  • -1 ceapa
  • -3 catei de usturoi
  • -1 brocoli
  • - 1 cana de mazare si fasole verde congelata
  • -ulei de masline
  • - 2 lingurite de condiment mixt macinat: piper,
  • -cimbru
  • -foi de dafin
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Ca deobicei ne incanti cu retetele tale si cu prezentarea ta.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in iaurt si condimente Tandoori