Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate.
Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.
Vanata se curata de coaja si se taie in bucatele de cca 2 cm.Se procedeaza la fel cu dovleceii si cartofii.
Morcovii se taie rondele.
Ceapa si usturoiul se taie marunt.
Ardeiul se taie julien.
Broccoli se spala si se desface in buchete mai mici.
Se pun intr-o cratita antiaderenta 4 linguri de ulei de masline si se adauga ceapa si usturoiul; se calesc pana iau o culoare aurie.
Se adauga ardeiul taiat julien si se mai lasa la calit pana se inmoaie putin ardeiul.
Se adauga cartofii si morcovul; apoi restul de legume.
Se potriveste de sare; se adauga condimentele si frunza de dafin.
Cand ghiveciul incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 15 minute.
Se adauga carnea de vita cu o cana de supa si se mai lasa la fiert 20 de minute;broccoli se adauga in ultimele 10 minute, deoarece se fierbe foarte repede.
Se serveste cu garnitura de orez, fiert in apa cu sare si margarina de palmier.
Eu l-am servit cu masline verzi iuti si salata de ardei copti.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii