autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de luna lui Cuptor

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2011

Ingrediente
1 kg de fasole lată de Sebeş, 2 dovlecei fragezi, 4 cepe, 1 ardei iute, câţiva morcovi fragezi, 5-6 roşii mari şi coapte, 1 legătură de verdeaţă(patrunjel, ţelină, leuştean), mirodenii la alegere, 1 cub de găină, sare, puţina apă, câteva linguri de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Păi, azi e joi în Sebeş, adică piaţă mare! Dacă nu te vezi în piaţă, nu exişti. Mici-unii din cei mai buni din ţară, virşli fierţi la faţa locului, legume şi fructe: afine şi vişine multe azi, ciuperci, cireşe negre, caise, piersici...Şi lumeee...Poate o să fac poze într-o joi că azi am mers cu "enteres"! Deci: la treabă!

Pregătiţi toate legumele:curăţaţi, spălaţi, tăiaţi, rupeţi...
Puneţi în cratiţă ulei cât să acopere puţin fundul şi căliţi ceapa tăiată mărunt sau nu şi morcovii rondele.După 5 minute, adăugaţi fasolea ruptă şi căliţi iar la foc mic, amestecând să nu se prindă. Puneţi şi puţină apă. Acoperiţi cu capac să se înăbuşe bine.Când fasolea e moale pe jumătate, adăugaţi dovleceii cubuleţe. Curăţaţi vreo 5 roşii mari de pieliţă şi le tăiaţi mărunt. Când legumele sunt moi, adăugaţi roşiile şi mai fierbeţi la foc mic. Puneţi şi 1 cub de concentrat de găină.Condimentaţi la alegere. Eu am pus piper de 3 culori din râşniţă, nişte chimen pudră şi un amestec de ingrediente din Spania(toque-thai.
După ce toate sunt gata, stingeţi focul şi presăraţi verdeaţă tocată.
Ghiveciul îl puteti mânca aşa în zilele acestea călduroase sau cu nişte carne pentru cine doreşte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de luna lui Cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole verde scazuta

Fasole verde scazuta

Carnea se taie cubulete, se pune in tigaie cand uleiul e incins. Dupa ce s-a prajit, punem prazul

5 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez prajit cu omleta si legume

Orez prajit cu omleta si legume

Orezul se fierbe cu o zi inainte de al praji si se tine la rece. Eu l-am fiert aseara, astfel : l-am

13 voturi    11 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • leti

    leti (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

    foarte bun ghiveciul dar dovlecelul las pune mai trziu doarece se fierbe foaete repede. si as mai adauga o vanata si o telina si cateva bame

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Ce mincarica buna.Convingatoare.Eu,nu cred,ca as pune Maggie,delikat........

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Vin la o portie, nu de alta dar de unde sa fac rost de fasole lata de Sebes!*****

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      O mancarica nemaipomenita pentru zilele astea calduroase!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      " Un ghiveci ", dar ce " G O S P O D I N A ", desavarsita l-a facut.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Cred ca este o bunatate,deja mi-am propus sa il fac si eu la cat de bine arata !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Foarte bun, eu nu as mai pune cubul de gaina...

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      mi-ai facut o mare pofta :((

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      " Un ghiveci "., dar ce bine arata ?!.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de fasole lată de Sebeş
  • 2 dovlecei fragezi
  • 4 cepe
  • 1 ardei iute
  • câţiva morcovi fragezi
  • 5-6 roşii mari şi coapte
  • 1 legătură de verdeaţă(patrunjel
  • ţelină
  • leuştean)
  • mirodenii la alegere
  • 1 cub de găină
  • sare
  • puţina apă
  • câteva linguri de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

leti (Chef de cuisine)

foarte bun ghiveciul dar dovlecelul las pune mai trziu doarece se fierbe foaete repede. si as mai adauga o vanata si o telina si cateva bame

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
ARDEI UMPLUTI CU PIEPT DE PUI