autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de luna lui Cuptor

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2011

Ingrediente
1 kg de fasole lată de Sebeş, 2 dovlecei fragezi, 4 cepe, 1 ardei iute, câţiva morcovi fragezi, 5-6 roşii mari şi coapte, 1 legătură de verdeaţă(patrunjel, ţelină, leuştean), mirodenii la alegere, 1 cub de găină, sare, puţina apă, câteva linguri de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Păi, azi e joi în Sebeş, adică piaţă mare! Dacă nu te vezi în piaţă, nu exişti. Mici-unii din cei mai buni din ţară, virşli fierţi la faţa locului, legume şi fructe: afine şi vişine multe azi, ciuperci, cireşe negre, caise, piersici...Şi lumeee...Poate o să fac poze într-o joi că azi am mers cu "enteres"! Deci: la treabă!

Pregătiţi toate legumele:curăţaţi, spălaţi, tăiaţi, rupeţi...
Puneţi în cratiţă ulei cât să acopere puţin fundul şi căliţi ceapa tăiată mărunt sau nu şi morcovii rondele.După 5 minute, adăugaţi fasolea ruptă şi căliţi iar la foc mic, amestecând să nu se prindă. Puneţi şi puţină apă. Acoperiţi cu capac să se înăbuşe bine.Când fasolea e moale pe jumătate, adăugaţi dovleceii cubuleţe. Curăţaţi vreo 5 roşii mari de pieliţă şi le tăiaţi mărunt. Când legumele sunt moi, adăugaţi roşiile şi mai fierbeţi la foc mic. Puneţi şi 1 cub de concentrat de găină.Condimentaţi la alegere. Eu am pus piper de 3 culori din râşniţă, nişte chimen pudră şi un amestec de ingrediente din Spania(toque-thai.
După ce toate sunt gata, stingeţi focul şi presăraţi verdeaţă tocată.
Ghiveciul îl puteti mânca aşa în zilele acestea călduroase sau cu nişte carne pentru cine doreşte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de luna lui Cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Se curata ardeiul spalat de cotoare si samburi. Carnea tocata se amesteca cu o lingura cu orezul,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de curcan

Ciorba de curcan

Se taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari si se pune la fiert cu apa, sare si capatana

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • leti

    leti (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

    foarte bun ghiveciul dar dovlecelul las pune mai trziu doarece se fierbe foaete repede. si as mai adauga o vanata si o telina si cateva bame

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Ce mincarica buna.Convingatoare.Eu,nu cred,ca as pune Maggie,delikat........

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Vin la o portie, nu de alta dar de unde sa fac rost de fasole lata de Sebes!*****

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      O mancarica nemaipomenita pentru zilele astea calduroase!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      " Un ghiveci ", dar ce " G O S P O D I N A ", desavarsita l-a facut.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Cred ca este o bunatate,deja mi-am propus sa il fac si eu la cat de bine arata !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Foarte bun, eu nu as mai pune cubul de gaina...

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      mi-ai facut o mare pofta :((

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      " Un ghiveci "., dar ce bine arata ?!.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de fasole lată de Sebeş
  • 2 dovlecei fragezi
  • 4 cepe
  • 1 ardei iute
  • câţiva morcovi fragezi
  • 5-6 roşii mari şi coapte
  • 1 legătură de verdeaţă(patrunjel
  • ţelină
  • leuştean)
  • mirodenii la alegere
  • 1 cub de găină
  • sare
  • puţina apă
  • câteva linguri de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

leti (Chef de cuisine)

foarte bun ghiveciul dar dovlecelul las pune mai trziu doarece se fierbe foaete repede. si as mai adauga o vanata si o telina si cateva bame

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu orez