Păi, azi e joi în Sebeş, adică piaţă mare! Dacă nu te vezi în piaţă, nu exişti. Mici-unii din cei mai buni din ţară, virşli fierţi la faţa locului, legume şi fructe: afine şi vişine multe azi, ciuperci, cireşe negre, caise, piersici...Şi lumeee...Poate o să fac poze într-o joi că azi am mers cu "enteres"! Deci: la treabă!
Pregătiţi toate legumele:curăţaţi, spălaţi, tăiaţi, rupeţi...
Puneţi în cratiţă ulei cât să acopere puţin fundul şi căliţi ceapa tăiată mărunt sau nu şi morcovii rondele.După 5 minute, adăugaţi fasolea ruptă şi căliţi iar la foc mic, amestecând să nu se prindă. Puneţi şi puţină apă. Acoperiţi cu capac să se înăbuşe bine.Când fasolea e moale pe jumătate, adăugaţi dovleceii cubuleţe. Curăţaţi vreo 5 roşii mari de pieliţă şi le tăiaţi mărunt. Când legumele sunt moi, adăugaţi roşiile şi mai fierbeţi la foc mic. Puneţi şi 1 cub de concentrat de găină.Condimentaţi la alegere. Eu am pus piper de 3 culori din râşniţă, nişte chimen pudră şi un amestec de ingrediente din Spania(toque-thai.
După ce toate sunt gata, stingeţi focul şi presăraţi verdeaţă tocată.
Ghiveciul îl puteti mânca aşa în zilele acestea călduroase sau cu nişte carne pentru cine doreşte.
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii