Păi, azi e joi în Sebeş, adică piaţă mare! Dacă nu te vezi în piaţă, nu exişti. Mici-unii din cei mai buni din ţară, virşli fierţi la faţa locului, legume şi fructe: afine şi vişine multe azi, ciuperci, cireşe negre, caise, piersici...Şi lumeee...Poate o să fac poze într-o joi că azi am mers cu "enteres"! Deci: la treabă!
Pregătiţi toate legumele:curăţaţi, spălaţi, tăiaţi, rupeţi...
Puneţi în cratiţă ulei cât să acopere puţin fundul şi căliţi ceapa tăiată mărunt sau nu şi morcovii rondele.După 5 minute, adăugaţi fasolea ruptă şi căliţi iar la foc mic, amestecând să nu se prindă. Puneţi şi puţină apă. Acoperiţi cu capac să se înăbuşe bine.Când fasolea e moale pe jumătate, adăugaţi dovleceii cubuleţe. Curăţaţi vreo 5 roşii mari de pieliţă şi le tăiaţi mărunt. Când legumele sunt moi, adăugaţi roşiile şi mai fierbeţi la foc mic. Puneţi şi 1 cub de concentrat de găină.Condimentaţi la alegere. Eu am pus piper de 3 culori din râşniţă, nişte chimen pudră şi un amestec de ingrediente din Spania(toque-thai.
După ce toate sunt gata, stingeţi focul şi presăraţi verdeaţă tocată.
Ghiveciul îl puteti mânca aşa în zilele acestea călduroase sau cu nişte carne pentru cine doreşte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii