autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

GHIVECI DE VARA

Autor: ilie cornelia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ilie cornelia (Bucatar sef)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
- 4 morcovi, - 1 dovlecel, - 1 vanata, - 4 cartofi noi, - 1/2 conopida, - o varza mica, - 10 - 12 pastai de fasole lata, - 2 ardei grasi (divers colorati), - 3 cepe potrivite ca marime, - 2-3 catei de usturoi, - 4-5 rosii proaspete decojite, - 50ml ulei de masline, - marar, patrunjel dupa gust, - sare piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Morcovul se curata si se taie rondele, dovlecelul se carata si se taie cuburi, la fel cartofii, vanata se curata tip \"pijama\" si apoi se taie felii groase de 1cm, conopida se desface buchetele nu prea mari, varza se taie obisnuit, la fel si ardeii. Ceapa se taie julien. Se pun toate legumele in vasul in care se vor gati si se amesteca adaugand sarea, piperul si uleiul. Se taie rosiile cubulete mici (sau se dau pe razatoare) si se adauja celorlate legume.Se adauga o cana de apa si se baga la cuptor. Se lasa cca 1 ora, avand grija sa punem cate un pic de apa din cand in cand. Inainte cu 10 minute de a scoate mancarea din cuptor se adauga cateii de usturoi taiati feliute subtiri.
Dupa ce se scoate din cuptor se adauga verdeata tocata fin.
Se poate servi si rece ca si garnitura la preparate de carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "GHIVECI DE VARA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de vara

Ghiveci de vara

Rosiile spalate,taiate cubulete mici sau maruntite la blender se pun intr-un castron si se lasa deoparte;

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de vara

Ghiveci de vara

Se spala, curata legumele se toaca marunt, mai putin varza, care se taie fideluta. Se adauga uleiul,

7 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Balat Petrisoara , 18 mai 2013

    foarte bun ghiveciul.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 4 morcovi
  • - 1 dovlecel
  • - 1 vanata
  • - 4 cartofi noi
  • - 1/2 conopida
  • - o varza mica
  • - 10 - 12 pastai de fasole lata
  • - 2 ardei grasi (divers colorati)
  • - 3 cepe potrivite ca marime
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 4-5 rosii proaspete decojite
  • - 50ml ulei de masline
  • - marar
  • patrunjel dupa gust
  • - sare piper macinat

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancarica de fasole cu afumatura