autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

GHIVECI DE VARA

Autor: ilie cornelia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ilie cornelia (Bucatar sef)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
- 4 morcovi, - 1 dovlecel, - 1 vanata, - 4 cartofi noi, - 1/2 conopida, - o varza mica, - 10 - 12 pastai de fasole lata, - 2 ardei grasi (divers colorati), - 3 cepe potrivite ca marime, - 2-3 catei de usturoi, - 4-5 rosii proaspete decojite, - 50ml ulei de masline, - marar, patrunjel dupa gust, - sare piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Morcovul se curata si se taie rondele, dovlecelul se carata si se taie cuburi, la fel cartofii, vanata se curata tip \"pijama\" si apoi se taie felii groase de 1cm, conopida se desface buchetele nu prea mari, varza se taie obisnuit, la fel si ardeii. Ceapa se taie julien. Se pun toate legumele in vasul in care se vor gati si se amesteca adaugand sarea, piperul si uleiul. Se taie rosiile cubulete mici (sau se dau pe razatoare) si se adauja celorlate legume.Se adauga o cana de apa si se baga la cuptor. Se lasa cca 1 ora, avand grija sa punem cate un pic de apa din cand in cand. Inainte cu 10 minute de a scoate mancarea din cuptor se adauga cateii de usturoi taiati feliute subtiri.
Dupa ce se scoate din cuptor se adauga verdeata tocata fin.
Se poate servi si rece ca si garnitura la preparate de carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "GHIVECI DE VARA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de vara

Ghiveci de vara

Se spala, curata legumele se toaca marunt, mai putin varza, care se taie fideluta. Se adauga uleiul,

7 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de vara

Ghiveci de vara

Curatam ceapa si o taiem solzisori, apoi o tragem in putin ulei ,in cratita in care vom face ghiveciul. Rosiile

2 voturi    0 comentarii
35 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Balat Petrisoara , 18 mai 2013

    foarte bun ghiveciul.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 4 morcovi
  • - 1 dovlecel
  • - 1 vanata
  • - 4 cartofi noi
  • - 1/2 conopida
  • - o varza mica
  • - 10 - 12 pastai de fasole lata
  • - 2 ardei grasi (divers colorati)
  • - 3 cepe potrivite ca marime
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 4-5 rosii proaspete decojite
  • - 50ml ulei de masline
  • - marar
  • patrunjel dupa gust
  • - sare piper macinat

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de fasole pastai si mazare