autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci in straturi

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Ingrediente
ptr 4 persoane, 2cartofi mari fierti pe jumatate si cojiti, 2vinete potrivite taiate cuburi de 2 cm, 3ardei de diferite culori taiate in cuburi de 2cm, 4-5 rosii taiate in cuburi de 2cm, putina faina alba, ulei ptr prajit, 4cepi taiate in cuburi de 2cm, 1legatura de frunze de patrujel taiate marunt, , ptr sos, 1/4 pahar ulei de masline, 2-3 catei de usturoi zdrobiti, 1ardei iute mic, 2linguri de bulion, sare, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Vinetele le spalam si le taiem in cuburi de 2cm si le presaram cu sare groasa si le lasam intr-o sita la scurs.
Prajim ceapa sa fie putin aurie si la sfarsit adaugam frunzele de patrunjel si amestecam bine.
Toate legumele le prajim usor in tigaie in afara de vanata si rosii.Vinetele le spalam de sare strecuram bine si le tavalim in faina si le prajim putin in ulei fierbinte.Ele trebuie sa fie usor rumenite.
Pregatim sosul-Incalzim bine o tigaie turnam uleiul de masline prajim putin usturoiul si ardeiul iute adaugam bulionul amestecam adaugam un 1/4 de pahar de apa si lasam sa fiarba putin.Dam gust cu sare,putin zahar si piper la nevoie.
Intr-un pyrex mai mare si adinc asezam un strat de vinete,deasupra putina ceapa prajita un strat de ardei iarasi ceapa,cartofi,un pic de ceapa deasupra si la urma rosiile si cepa daca a ramas.Peste ghiveci turnam sosul il acoperim cu folie de aluminium sau o foaie de aluat-eu pun foi de malauah sau o foaie din aluat de foietaj si dam la cuptor incalzit la 180 de grade ptr 30-40 de minute.In ultimile minute de coacere scoatem foaia de aluat si lasam putin sa se rumeneasca.
Este un ghiveci aparte si nu este uscat-foarte gustos merge alaturi de peste sau carne sau pur si simplu numai ghiveci.Iar aluatul care pe o parte se rumeneste si pe cealalta se prind legume se mai poate lasa citeva minute in cuptor si dupa aceia de mancat este foarte gustos.
Va propun sa incercati aceasta varianta a ghiveciului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci in straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui chinezesc cu paste si castane

Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Se taie prazul marunt, apoi morcovii si dovlecelul se curata si se dau pe razatoarea mare, se taie

19 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • ptr 4 persoane
  • 2cartofi mari fierti pe jumatate si cojiti
  • 2vinete potrivite taiate cuburi de 2 cm
  • 3ardei de diferite culori taiate in cuburi de 2cm
  • 4-5 rosii taiate in cuburi de 2cm
  • putina faina alba
  • ulei ptr prajit
  • 4cepi taiate in cuburi de 2cm
  • 1legatura de frunze de patrujel taiate marunt
  • ptr sos
  • 1/4 pahar ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1ardei iute mic
  • 2linguri de bulion
  • sare, zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua