autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci in straturi

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Ingrediente
ptr 4 persoane, 2cartofi mari fierti pe jumatate si cojiti, 2vinete potrivite taiate cuburi de 2 cm, 3ardei de diferite culori taiate in cuburi de 2cm, 4-5 rosii taiate in cuburi de 2cm, putina faina alba, ulei ptr prajit, 4cepi taiate in cuburi de 2cm, 1legatura de frunze de patrujel taiate marunt, , ptr sos, 1/4 pahar ulei de masline, 2-3 catei de usturoi zdrobiti, 1ardei iute mic, 2linguri de bulion, sare, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Vinetele le spalam si le taiem in cuburi de 2cm si le presaram cu sare groasa si le lasam intr-o sita la scurs.
Prajim ceapa sa fie putin aurie si la sfarsit adaugam frunzele de patrunjel si amestecam bine.
Toate legumele le prajim usor in tigaie in afara de vanata si rosii.Vinetele le spalam de sare strecuram bine si le tavalim in faina si le prajim putin in ulei fierbinte.Ele trebuie sa fie usor rumenite.
Pregatim sosul-Incalzim bine o tigaie turnam uleiul de masline prajim putin usturoiul si ardeiul iute adaugam bulionul amestecam adaugam un 1/4 de pahar de apa si lasam sa fiarba putin.Dam gust cu sare,putin zahar si piper la nevoie.
Intr-un pyrex mai mare si adinc asezam un strat de vinete,deasupra putina ceapa prajita un strat de ardei iarasi ceapa,cartofi,un pic de ceapa deasupra si la urma rosiile si cepa daca a ramas.Peste ghiveci turnam sosul il acoperim cu folie de aluminium sau o foaie de aluat-eu pun foi de malauah sau o foaie din aluat de foietaj si dam la cuptor incalzit la 180 de grade ptr 30-40 de minute.In ultimile minute de coacere scoatem foaia de aluat si lasam putin sa se rumeneasca.
Este un ghiveci aparte si nu este uscat-foarte gustos merge alaturi de peste sau carne sau pur si simplu numai ghiveci.Iar aluatul care pe o parte se rumeneste si pe cealalta se prind legume se mai poate lasa citeva minute in cuptor si dupa aceia de mancat este foarte gustos.
Va propun sa incercati aceasta varianta a ghiveciului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci in straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Conopida se spala, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare(nu se fierbe de tot

18 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza de Bruxelles gratinata

Varza de Bruxelles gratinata

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • ptr 4 persoane
  • 2cartofi mari fierti pe jumatate si cojiti
  • 2vinete potrivite taiate cuburi de 2 cm
  • 3ardei de diferite culori taiate in cuburi de 2cm
  • 4-5 rosii taiate in cuburi de 2cm
  • putina faina alba
  • ulei ptr prajit
  • 4cepi taiate in cuburi de 2cm
  • 1legatura de frunze de patrujel taiate marunt
  • ptr sos
  • 1/4 pahar ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1ardei iute mic
  • 2linguri de bulion
  • sare, zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza noua cu ceapa verde la cuptor Varza noua cu ceapa verde la cuptor

Varza o tocam marunt si apoi o frecam cu sare grunjoasa. Curatam ceapa o spalam si o taiem marunt. Asezam tava pe foc punem uleiul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Vinete la cuptor Vinete la cuptor

Se taie felii, vinetele, patlagelele rosii, patlagelele verzi si gogosarii. Se stropeste vasul cu ulei de masline si se asaza in vas,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Pui chinezesc (cu orez)