autor:

» » Conserve si muraturi

GHIVECI PENTRU IARNA

Autor: GILDA IACOB (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GILDA IACOB (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 octombrie 2005

Ingrediente
6kg vinete 4kg rosii 3kg ceapa1kg masline negre5kg gogosari 1/2kg usturoi 1/2L otet 1/2L ulei 50 grame sare 50 grame zahar foi dafin frunze de telina

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

30 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele, gogosarii,ceapa,usturoiul,dupa care vinetele se taie in cubulete de 2-3cm ,iar gogosarii ,usturoiul si ceapa se taie fideluta si se calesc in ulei (fiecare ingredient separat).Rosiile se dau prin masina de separat seminte ,iar sucul de rosii se amesteca cu otetul sarea si zaharul.
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite se va pune in fiecare borcan cate 2 linguri de amestec de suc cu 2 frunze de telina si o frunza de dafin dupa care se aseaza in straturi celelalte ingrediente calite ; pana se va umple borcanul ; se va completa cu restul de suc fiecare borcan.
Se inchid borcanele si se dau la cuptor cu focul mic timp de 50 minute.
Succes.
Se consuma ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "GHIVECI PENTRU IARNA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Ame Lya , 29 august 2013

    Trebuie sa fie gustos!

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

30 voturi

Ingrediente

  • 6kg vinete 4kg rosii 3kg ceapa1kg masline negre5kg gogosari 1/2kg usturoi 1/2L otet 1/2L ulei 50 grame sare 50 grame zahar foi dafin frunze de telina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de caise