autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Conserve si muraturi, Retete vegetariene, Sosuri

Ghiveci sau ketchup-la alegere

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2010

Ingrediente
1 dovleac franţuzesc(roşu la coajă), 4 kg de roşii, 7 cepe, 7 ardei, câţiva ardei iuţi, 2 ţeline, 1 kg de prune, 1 căpaţână de usturoi, câteva mere, sare, piper, scorţişoară, curry, chimen macinat, sos de soia, 1 cana de oţet balsamic(pentru ketchup), 1 pahar de oţet de vin(pentru ketchup), zahâr/miere/ indulcitor

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se taie cubuleţe dovleacul şi se pune în cratiţă de 8 l care încape în cuptor. Se pune pe foc, pe aragaz, cu o cana de apă. Se adauga roşiile spălate şi tăiate, ţelina rasă, ceapa taiată şi celelalte legume. Se pune si sarea.
Se acoperă cu folie de aluminu şi se dă la cuptor vreo oră. Nu trebuie amestecat.
Se verifică stadiul de coacere a legumelor şi se adaugă mirodeniile.Pentru ghiveci se asezonează dupa gust şi se pun la borcan.Daca nu sunt fierte sau e prea mult suc, se mai pun la cuptor.
Pentru ketchup se pune si oţetul, depinde cum vrei de acru , şi sosul de soia.Daca sunt fierte, se zdrobesc. Eu am folosit blenderul.Am mai adăugat bulion ca să nu fie prea gros. Se verifică şi cât e de dulce, adaugându-se ce îndulcitor se doreşte. Se pun în sticluţe de suc si se pun în pături pâna a doua zi. Eu le-am pus a doua zi şi la cuptor 30 de minute. A iesit foarte bun. Dovleacul îi dă consistenţă, iar fructele o aroma plăcută şi dulceaţă. Daca nu vă place picant, nu puneţi ardei iute!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci sau ketchup-la alegere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Caprioara cu sos de merisoare si afine

Caprioara cu sos de merisoare si afine

1. Se pune carnea cu dafinul, ceapa si vinul intr-un castron si se lasa la marinat 24 ore. 2. Se

3 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri
Sos Tzatziki

Sos Tzatziki

Castravetele se spala, se curata de coaja,dar si de samburi si se taie cubulete mici. Punem putina

5 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2011

    Foarte bun! Merci de retzeta :)

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    Interesanta combinatie!

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

    Imi place reteta. Am s-o incerc si eu. Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

      Foarte aromat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

      Mi se pare o reteta foarte interesanta, cu atatea combinatii..trebue sa fie tare bun gustul final.*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Ce bun trebuie sa fie!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac franţuzesc(roşu la coajă)
  • 4 kg de roşii
  • 7 cepe
  • 7 ardei
  • câţiva ardei iuţi
  • 2 ţeline
  • 1 kg de prune
  • 1 căpaţână de usturoi
  • câteva mere
  • sare
  • piper
  • scorţişoară
  • curry
  • chimen macinat
  • sos de soia
  • 1 cana de oţet balsamic(pentru ketchup)
  • 1 pahar de oţet de vin(pentru ketchup)
  • zahâr/miere/ indulcitor

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte bun! Merci de retzeta :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Vinete pane cu sos de usturoi