autor:

Cristina_Vintu

» » Aluaturi si Foietaje

Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2014

Ingrediente
450gr.făină, 225ml.lapte calduț, 80gr.zahar, un ou, 7gr.drojdie, 100gr.unt moale, coajă de lamaie, zahăr vanilat și o linguriță scorțișoară, , Pentru uns: unt topit, zahăr+scorțișoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Cernem făina și la mijloc turnăm oul batut cu laptele calduț, zahărul, untul moale,drojdia si aromele. Frămintam aluatul pină la incorporarea tuturor ingredientelor foarte bine și lăsăm la loc calduț să creasca aproximativ o oră și jumătate. Intindem apoi o foaie groasa cam cit un deget si cu ajutorul unui pahar ori forme..ce aveți la indemină taiați gogoșelele si le asezați pe hartie de copt. Mai lăsați să crească incă 20-30minute și apoi in cuptorul incins le coaceți 15minute la 180”C. Le scoateți, le lăsați 5 minute si apoi cu ajutorul unei spatule le ungeți cu unt topit din belșug după care le tăvăliți in zahăr amestecat cu scorțișoara.



Sunt pufoase, aromate și merg perfect lingă o cană cu lăptic ori ceai..:)



Spor la prajiturit și ginduri bune, dragii mei. :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Painicele dulci

Painicele dulci

In oala mixerului punem toate ingridentele si incepem framantatul cam 5-7 minute adaugam sarea si

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 09 februarie 2014

    cred ca sint grozave si in plus sint la cuptor

  • Fara foto

    Veronica Chiriluta , 03 februarie 2014

    Arata DELICIOS...si imi place ideea ca nu trebuiesc prajite in ulei.......bravo..♡♥♡

  • Fara foto

    Nadia Bodron , 03 februarie 2014

    o sa le fac si eu cit de curand arata ffff bine ... complimenti (y)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 450gr.făină
  • 225ml.lapte calduț
  • 80gr.zahar
  • un ou
  • 7gr.drojdie
  • 100gr.unt moale
  • coajă de lamaie
  • zahăr vanilat și o linguriță scorțișoară
  • Pentru uns: unt topit
  • zahăr+scorțișoara

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

cred ca sint grozave si in plus sint la cuptor

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi