Cernem făina și la mijloc turnăm oul batut cu laptele calduț, zahărul, untul moale,drojdia si aromele. Frămintam aluatul pină la incorporarea tuturor ingredientelor foarte bine și lăsăm la loc calduț să creasca aproximativ o oră și jumătate. Intindem apoi o foaie groasa cam cit un deget si cu ajutorul unui pahar ori forme..ce aveți la indemină taiați gogoșelele si le asezați pe hartie de copt. Mai lăsați să crească incă 20-30minute și apoi in cuptorul incins le coaceți 15minute la 180”C. Le scoateți, le lăsați 5 minute si apoi cu ajutorul unei spatule le ungeți cu unt topit din belșug după care le tăvăliți in zahăr amestecat cu scorțișoara.
Sunt pufoase, aromate și merg perfect lingă o cană cu lăptic ori ceai..:)
Spor la prajiturit și ginduri bune, dragii mei. :*

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii