autor:

Ioana

» » Prajituri

Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Ingrediente
1 kg faina, 2 pliculete drojdie uscata (14 gr plicurile mele contineau 7 gr), 2 oua, 150 gr zahar, 1 vanilie, 500 ml lapte, 120 ml ulei, coaja rasa de la o portocala, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, un varf de sare., Altele:, , ulei pentru prajit, zahar pudra, optional dulceata, optional glazura de ciocolata: 100 gr ciocolata cu 1-2 lingurite unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si coaja de portocala si lamaie.

Intr-o cana amestecam in 100 ml lapte caldut, drojdia uscata si o lingurita zahar si lasam sa dospeasca aprox 10 min. Turnam apoi peste faina.

Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer timp de aprox o ora.



Punem faina pe masa de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire si decupam cu o forma rotunda pt gogosi. Eu am facut cateva si cu gaura la mijloc. Am folosit o cana mai mare si un pahar mai mic pt a decupa interiorul. Asezam apoi pe o plansa si mai lasam 30 min la dospit.



Intr-un vas punem aprox 500 ml ulei...daca e vas mai mare punem mai mult ulei. Cand uleiul este incins punem gogoselele noastre lasam pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe cealalta parte.



Le putem servi pudrate cu zahar pudra...le putem face si cu dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Punem faina intr-un bol si o amestecam impreuna cu drojdia si laptele caldut. Adaugam 50 g zahar,

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu pere

Prajitura cu pere

Ungem un vas termorezistent cu putin unt. Frecam untul la temperatura camerei cu ouale, zaharul pudra

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata (14 gr plicurile mele contineau 7 gr)
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 vanilie
  • 500 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • un varf de sare.
  • Altele:
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
  • optional dulceata
  • optional glazura de ciocolata: 100 gr ciocolata cu 1-2 lingurite unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga