autor:

Ioana

» » Prajituri

Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Ingrediente
1 kg faina, 2 pliculete drojdie uscata (14 gr plicurile mele contineau 7 gr), 2 oua, 150 gr zahar, 1 vanilie, 500 ml lapte, 120 ml ulei, coaja rasa de la o portocala, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, un varf de sare., Altele:, , ulei pentru prajit, zahar pudra, optional dulceata, optional glazura de ciocolata: 100 gr ciocolata cu 1-2 lingurite unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si coaja de portocala si lamaie.

Intr-o cana amestecam in 100 ml lapte caldut, drojdia uscata si o lingurita zahar si lasam sa dospeasca aprox 10 min. Turnam apoi peste faina.

Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer timp de aprox o ora.



Punem faina pe masa de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire si decupam cu o forma rotunda pt gogosi. Eu am facut cateva si cu gaura la mijloc. Am folosit o cana mai mare si un pahar mai mic pt a decupa interiorul. Asezam apoi pe o plansa si mai lasam 30 min la dospit.



Intr-un vas punem aprox 500 ml ulei...daca e vas mai mare punem mai mult ulei. Cand uleiul este incins punem gogoselele noastre lasam pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe cealalta parte.



Le putem servi pudrate cu zahar pudra...le putem face si cu dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu crema de vanilie, fructe si frisca

Rulada cu crema de vanilie, fructe si frisca

Am facut 3 rulade din pandispan, fiecare din 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar si un pic de

17 voturi    16 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

Preparare foi : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se

2 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata (14 gr plicurile mele contineau 7 gr)
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 vanilie
  • 500 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • un varf de sare.
  • Altele:
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
  • optional dulceata
  • optional glazura de ciocolata: 100 gr ciocolata cu 1-2 lingurite unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixeaz? spum? untul cu zah?rul. Se adaug? pe rând ou?le ?i vanilia, iar la sf?r?it se încorporeaz? f?ina cernut? cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac si morcov