autor:

Ioana

» » Prajituri

Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Ingrediente
1 kg faina, 2 pliculete drojdie uscata (14 gr plicurile mele contineau 7 gr), 2 oua, 150 gr zahar, 1 vanilie, 500 ml lapte, 120 ml ulei, coaja rasa de la o portocala, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, un varf de sare., Altele:, , ulei pentru prajit, zahar pudra, optional dulceata, optional glazura de ciocolata: 100 gr ciocolata cu 1-2 lingurite unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si coaja de portocala si lamaie.

Intr-o cana amestecam in 100 ml lapte caldut, drojdia uscata si o lingurita zahar si lasam sa dospeasca aprox 10 min. Turnam apoi peste faina.

Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer timp de aprox o ora.



Punem faina pe masa de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire si decupam cu o forma rotunda pt gogosi. Eu am facut cateva si cu gaura la mijloc. Am folosit o cana mai mare si un pahar mai mic pt a decupa interiorul. Asezam apoi pe o plansa si mai lasam 30 min la dospit.



Intr-un vas punem aprox 500 ml ulei...daca e vas mai mare punem mai mult ulei. Cand uleiul este incins punem gogoselele noastre lasam pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe cealalta parte.



Le putem servi pudrate cu zahar pudra...le putem face si cu dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare Galbenususrile se mixeaza bine

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Mod de preparare pentru crumble: Untul trebuie sa fie rece din frigider. Se pune faina, zaharul,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata (14 gr plicurile mele contineau 7 gr)
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 vanilie
  • 500 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • un varf de sare.
  • Altele:
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
  • optional dulceata
  • optional glazura de ciocolata: 100 gr ciocolata cu 1-2 lingurite unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prãjiturã de cirese si rãchitele (Bolo de cerejas e uva do monte)