Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si coaja de portocala si lamaie.
Intr-o cana amestecam in 100 ml lapte caldut, drojdia uscata si o lingurita zahar si lasam sa dospeasca aprox 10 min. Turnam apoi peste faina.
Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer timp de aprox o ora.
Punem faina pe masa de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire si decupam cu o forma rotunda pt gogosi. Eu am facut cateva si cu gaura la mijloc. Am folosit o cana mai mare si un pahar mai mic pt a decupa interiorul. Asezam apoi pe o plansa si mai lasam 30 min la dospit.
Intr-un vas punem aprox 500 ml ulei...daca e vas mai mare punem mai mult ulei. Cand uleiul este incins punem gogoselele noastre lasam pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe cealalta parte.
Le putem servi pudrate cu zahar pudra...le putem face si cu dulceata.
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii