Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si coaja de portocala si lamaie.
Intr-o cana amestecam in 100 ml lapte caldut, drojdia uscata si o lingurita zahar si lasam sa dospeasca aprox 10 min. Turnam apoi peste faina.
Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer timp de aprox o ora.
Punem faina pe masa de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire si decupam cu o forma rotunda pt gogosi. Eu am facut cateva si cu gaura la mijloc. Am folosit o cana mai mare si un pahar mai mic pt a decupa interiorul. Asezam apoi pe o plansa si mai lasam 30 min la dospit.
Intr-un vas punem aprox 500 ml ulei...daca e vas mai mare punem mai mult ulei. Cand uleiul este incins punem gogoselele noastre lasam pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe cealalta parte.
Le putem servi pudrate cu zahar pudra...le putem face si cu dulceata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii