autor:

Ioana

» » Prajituri

Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Ingrediente
1 kg faina, 2 pliculete drojdie uscata (14 gr plicurile mele contineau 7 gr), 2 oua, 150 gr zahar, 1 vanilie, 500 ml lapte, 120 ml ulei, coaja rasa de la o portocala, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, un varf de sare., Altele:, , ulei pentru prajit, zahar pudra, optional dulceata, optional glazura de ciocolata: 100 gr ciocolata cu 1-2 lingurite unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si coaja de portocala si lamaie.

Intr-o cana amestecam in 100 ml lapte caldut, drojdia uscata si o lingurita zahar si lasam sa dospeasca aprox 10 min. Turnam apoi peste faina.

Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer timp de aprox o ora.



Punem faina pe masa de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire si decupam cu o forma rotunda pt gogosi. Eu am facut cateva si cu gaura la mijloc. Am folosit o cana mai mare si un pahar mai mic pt a decupa interiorul. Asezam apoi pe o plansa si mai lasam 30 min la dospit.



Intr-un vas punem aprox 500 ml ulei...daca e vas mai mare punem mai mult ulei. Cand uleiul este incins punem gogoselele noastre lasam pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe cealalta parte.



Le putem servi pudrate cu zahar pudra...le putem face si cu dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Banofee pie

Banofee pie

Mai intai de toate facem caramelul după cum urmează: punem toate ingredientele la foc foarte mic

4 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Banana bread

Banana bread

Intr-un castron se amesteca untul topit cu zaharul pana se foarmeaza o compozitie spumoasa.Adaugam

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata (14 gr plicurile mele contineau 7 gr)
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 vanilie
  • 500 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • un varf de sare.
  • Altele:
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
  • optional dulceata
  • optional glazura de ciocolata: 100 gr ciocolata cu 1-2 lingurite unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si aluat gratar