autor:

Ioana

» » Prajituri

Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Ingrediente
1 kg faina, 2 pliculete drojdie uscata (14 gr plicurile mele contineau 7 gr), 2 oua, 150 gr zahar, 1 vanilie, 500 ml lapte, 120 ml ulei, coaja rasa de la o portocala, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, un varf de sare., Altele:, , ulei pentru prajit, zahar pudra, optional dulceata, optional glazura de ciocolata: 100 gr ciocolata cu 1-2 lingurite unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si coaja de portocala si lamaie.

Intr-o cana amestecam in 100 ml lapte caldut, drojdia uscata si o lingurita zahar si lasam sa dospeasca aprox 10 min. Turnam apoi peste faina.

Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer timp de aprox o ora.



Punem faina pe masa de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire si decupam cu o forma rotunda pt gogosi. Eu am facut cateva si cu gaura la mijloc. Am folosit o cana mai mare si un pahar mai mic pt a decupa interiorul. Asezam apoi pe o plansa si mai lasam 30 min la dospit.



Intr-un vas punem aprox 500 ml ulei...daca e vas mai mare punem mai mult ulei. Cand uleiul este incins punem gogoselele noastre lasam pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe cealalta parte.



Le putem servi pudrate cu zahar pudra...le putem face si cu dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Banana bread cu Amaretto

Banana bread cu Amaretto

* Se pregatesc toate ingredientele. Se tapeteaza o tava de chec (fie cu unt si faina, fie cu hartie

5 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos

Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos

In primul rand , eu am procedat putin altfel la umplutura, am curatat merele, am scos cotorul si

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata (14 gr plicurile mele contineau 7 gr)
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 vanilie
  • 500 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • un varf de sare.
  • Altele:
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
  • optional dulceata
  • optional glazura de ciocolata: 100 gr ciocolata cu 1-2 lingurite unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si sos de ciocolata