autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Gogonele asortate

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 august 2015

Ingrediente
3 kg gogonele, 1 kg castraveti, 2 verze albe mici, 1 conopida mica, 6-8 buc ardei iute colorat, 1 capatana usturoi, 2 radacini hrean, 50 g boabe piper mozaic, 50 g boabe de mustar, 5,5 l de apa, 6-7 linguri sare de mare pt muraturi(grunjoasa), marar uscat, frunze de telina, frunze de visin, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot.
Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de mare.
Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.
Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.
Frunzele se spala si se lasa la scurs.
Curatam usturoiul.
Pe fundul borcanului se pun frunze de telina ,cimbru, marar, cativa catei de usturoi si o crenguta de visin.
Asezam apoi in borcan, alternativ gogonelele, castravetii, varza si conopida.
Pe marginile borcanului punem cate 2 ardei iuti si fasii de hrean.
Intr-o oala punem apa la fiert si la fiecare l/apa punem 1 lingura cu sare.Daca avem un borcan de 5 l punem 2,5 l apa, la unul de 3 l punem 1,5 l apa.Mie mi-au iesit un borcan de 5 l si doua de 3 l.Deci 11 l in total la care am pus 5,5 l de apa si 7 linguri de sare grunjoasa de mare.Lasam sa fiarba 10 minute.
In apa mai adaugam cateva frunze sa dea un clocot.Putem pune si 1-2 ardei iuti si cativa catei de usturoi.
In borcane punem cate o lingura cu boabe de piper si una cu boabe de mustar.
Dupa ce am umplut borcanele cu legume pina sus , turnam apa fierbinte peste ele.
Nu mai este nevoie sa punem cutit sub borcan( borcanele noi) pentru ca acum sticla din ce se fac borcanele , este astfel facuta, incat sa reziste la temperaturi inalte.
Punem capacul pe borcan sau legam cu celofan dublu.
Lasam sa se raceasca in pat cald( in cutie intre paturi) pina a doua zi, cand punem borcanele la rece in beci sau in camara.
Nu va speriati daca muratura este tulbure....in cateva zile se va limpezi, daca sta la rece.
Sunt sigura ca la iarna, gogonelele vor fi mununate alaturi de o friptura bine rumenita .
Sa aveti pofta !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/10/gogonele-asortate.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei copt la borcan

Ardei copt la borcan

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Gogosarii se spala, se curata de seminte si de cotoare si se taie felii. Se amesteca intr-o oala

34 voturi    11 comentarii
24h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogonele
  • 1 kg castraveti
  • 2 verze albe mici
  • 1 conopida mica
  • 6-8 buc ardei iute colorat
  • 1 capatana usturoi
  • 2 radacini hrean
  • 50 g boabe piper mozaic
  • 50 g boabe de mustar
  • 5,5 l de apa
  • 6-7 linguri sare de mare pt muraturi(grunjoasa)
  • marar uscat
  • frunze de telina
  • frunze de visin
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

232 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

27 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca