Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Gogonele in saramura

Ingrediente

  • 2.8 kg gogonele
  • 6 l apa
  • 6 linguri sare
  • Mirodenii:
  • boabe de mustar
  • boabe de piper negru
  • cateva bucati de hrean
  • frunze de telina

Mod de preparare

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina.

Separat, se pune la fiert apa cu sarea si, din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10-15 minute. Se ia de pe foc, se lasa doar cateva minute sa se domoleasca firbinteala, apoi se toarna peste gogonele, avand grija sa punem sub borcane niste cutite, ca sa nu crape borcanele.

Se lasa la racit, se pun capace din foi de celofan si se depoziteaza la loc racoros.

Timp total: maxim 30 min

Portii: 2 borcane foarte mari, de 5 si de 3 kg, sau muuulte borcane mici (gogonele mele au fost maricele).

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gogonele-in-saramura.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi