autor:

valentina ionita

» » , Conserve si muraturi, Retete de post

Gogosari dietetici (fara sare)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
5 kg gogosari sanatosi, 100 ml ulei, 2 litri apa, 1 litru otet din vin (poate fi si mai putin), 200 – 400 grame zahar, 2-3 plicuri de conservant, boabe de mustar, frunze de dafin, o ceapa taiata rondele

Dificultate: Redusa Timp: 1h

43 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se spala, se indeparteaza cotoarele si se taie felii sau se lasa intregi dupa gustul fiecaruia.
Se pun la fiert toate ingredientele mai sus mentionate. Cand apa incepe sa fiarba se introduc gogosarii, rand pe rand pentru a se inmuia putin.
Se scot usor cu spumiera si se pun direct in borcane. Compozitia se toarna peste gogosari asa fierbinte si se leaga bine borcanele. Se acopera pana a doua zi pentru a se raci lent. Se depoziteaza borcanele la rece si veti avea avea gogosari pana in vara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari dietetici (fara sare)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
PHANOUROPITA

PHANOUROPITA

Se amestecă zahărul, praful de bicarbonat de sodiu, sucul, pulpa rămasă după ce aţi stors

6 voturi    8 comentarii
30 min
Retete de post
Ciorba de ciuperci - de post

Ciorba de ciuperci - de post

Se curata zarzavatul. Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei.

13 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Sunt grozavi intr-adevar...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Cui nu-i plac gogosarii?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Multumesc...O sa va placa cu siguranta...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Sigur voi pregati si eu aceasta reteta !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      O bunatate.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Foarte buni, chiar si fara sare.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Si eu fac aceasta reteta ...........este o minunatie......bun,bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Nici eu nu pun conservanti celor preparati cu sare, dar cei fara sare sunt mai pretentiosi...

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      N-am pus niciodata conservant castravetilor sau gogosarilor in otet si au tinut pana aproape in vara.Sa stiti ca nu se strica daca nu folositi conservant.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Eu nu folosesc nici un fel de consrvanti la preparatele din casa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

43 voturi

Ingrediente

  • 5 kg gogosari sanatosi
  • 100 ml ulei
  • 2 litri apa
  • 1 litru otet din vin (poate fi si mai putin)
  • 200 – 400 grame zahar
  • 2-3 plicuri de conservant
  • boabe de mustar
  • frunze de dafin
  • o ceapa taiata rondele

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Sunt grozavi intr-adevar...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Piure de spanac