autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gogosari murati

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
gogosari 5 kilograme, 1 mana de sare grunjoasa neiodata,, 1 litru de otet de seineana,, hrean,, 700 grame zahar

Dificultate: Redusa Timp: 24h

11 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se spala, se taie felii, se asaza intr-un vas si se adauga otetul, zaharul, sarea,hreanul si se lasa 24 ore pentru macerare.



Se asaza in borcane fara a se indesa si apa rezultata se fierbe si se adauga calduta peste acestia. Se adauga acid salicilic si se capseaza borcanele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari murati cu conopida

Gogosari murati cu conopida

Gogosarii se taie in patru, se curata de cotoare, seminte si vene. Conopida se desface in buchetele

42 voturi    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

225 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine):

    Eu prepar acesti gogosari in fiecare an aproximativ 60 borcane. Familia mea ai mananca cu multa placere la friptura dar si la tocanite.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Eu adaug boabe de mustar si frunza de visin

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    O reteta buna! Asa pun si eu gogosarii.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Si eu pun gogosari ptr. iarna,dar pun si rondele de morcov,de ceapa ,boabe de piper si hrean(ii mentine pe gogosari tari).Nu am pus inca urmeaza.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Hreanul se pune pe marginea borcanelor pentru un aspect placut

Dificultate

Redusa

Timp

24h

11 voturi

Ingrediente

  • gogosari 5 kilograme
  • 1 mana de sare grunjoasa neiodata,
  • 1 litru de otet de seineana,
  • hrean,
  • 700 grame zahar

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O reteta buna! Asa pun si eu gogosarii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii