autor:

LUBITA

» » Conserve si muraturi

Gogosari umpluti cu struguri

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Ingrediente
1kg gogosari mari si sanatosi,2 ciorchini de struguri albi si negri aromati,2mere,1l de otet,1cana zahar,3lde apa,frunze de dafin,1lingura de sare la litru de lichid,1lingura boabe de piper, boabe de mustar,radacina de hrean

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Gogosarii curatati de cotoare si seminte si spalati, sunt lasati sa se scurga. Boabele de struguri spalate le punem intr-un castron. Punem intr-o oala pe foc otetul,apa,sare,zahar,si restul mirodeniilor iar cand incepe sa clocoteasca oparim gogosarii 1-2min, iar dupa ce s-au racit umplem cu boabe de struguri si deasupra o rondea de mar; punem in borcan gogosarii,printre ei felii de hrean,restul de boabe ramase,umplem borcanul cu otet,punem capacul si sterilizam borcanul 10min din momentul in care incepe sa fiarba apa; lasam sa se raceasca in apa apoi depozitam la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari marinati umpluti cu struguri

Gogosari marinati umpluti cu struguri

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele

20 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
ZACUSCA DE GHEBE

ZACUSCA DE GHEBE

Se ideparteaza partea inferioara a cuibului de ghebe. Se spala in foarte multe ape pana se indeparteaza

85 voturi    13 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marinela Patru , 01 octombrie 2013

    Anca Gavrila Moscu Gogosarul fermenteaza foarte usor, de aceea se opareste, pentru a-i scade aciditatea; strugurii (desi s-ar crede contrariul) nu fermeneaza asa de usor, pentru ca au multa zaharoza, care in combinatie cu otetul actioneaza ca un conservant. Am pus si eu gogosari in otet intr-un an fara sa-i oparesc in prealabil si au fermentat imediat!

  • Fara foto

    Anca Gavrila Moscu , 13 septembrie 2013

    Am facut si eu si nu mi-au tinut, nu stiu de ce. Nu am fiert gogosarii, dar nu cred ca din cauza asta... Efectiv s-a tulburat apa...

  • Fara foto

    Sandel Papuc , 08 septembrie 2013

    voi incerca si eu reteta asta.

    • Fara foto

      Dragnea Maria , 08 septembrie 2013

      Eu pun gogosari umpluti see you fructe dar nu-i fierb am grija sa fie otetul o masura la 2 masuri de apa.

    • Fara foto

      Camelia , 08 septembrie 2013

      Se poate cu mai putin otet? Nu sunt prea acri asa? Am vrea mai dulci. Multumim!

    • Fara foto

      Aura Aurora Sorina , 07 septembrie 2013

      cred ca merita incercata... am sa incerc si eu!

    • Fara foto

      Anisoara Chelariu , 07 septembrie 2013

      DA , CRED CA E F. BUN! VOI INERCA.

    • Fara foto

      Lily Lenoir , 07 septembrie 2013

      Excelent

    • Fara foto

      Micu Marcela , 07 septembrie 2013

      hmmmmm

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1kg gogosari mari si sanatosi,2 ciorchini de struguri albi si negri aromati,2mere,1l de otet,1cana zahar,3lde apa,frunze de dafin,1lingura de sare la litru de lichid,1lingura boabe de piper, boabe de mustar,radacina de hrean

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Fara foto

Camelia

Se poate cu mai putin otet? Nu sunt prea acri asa? Am vrea mai dulci. Multumim!

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Conserva de ardei capia pentru iarna