autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Gogosele Aebleskiver

   Specific: 

Danemarca


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Danemarca


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 albusuri de ou, 2 cani faina, 2 lingurite praft de copt, o lingurita zahar, ½ lingurita bicarbonat, ½ lingurita sare, 4 lingurite unt topit, 2 cani smintina, o ceasca ulei vegetal

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile. Se amesteca separat faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smintina pina se omogenizeaza. La sfirsit se adauga albusul batut spuma, incet. Se pune o lingura de aluat in putin ulei si se prajeste in ulei. Trebuie sa iasa mingiute.
Se servesc cu sirop, gem si zahar pudra
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele Aebleskiver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de caise cu branza de vaci si merisoare

Crema de caise cu branza de vaci si merisoare

Caisele se spala , se scot samburii si api se taie cubulete. Se paseaza caisele si se obtine un

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Crumble cu Fructe (Piersici si Visine)

Crumble cu Fructe (Piersici si Visine)

Taiem piersicile in felii si le scoatem samburele. Punem piersicile taiate intr-un bol. Adaugam visinele

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • alinut

    alinut (Bucatar) , 18 decembrie 2010

    eu le ador ... recunosc ca le cumpar dar sunt fffff bune cu dulceata de mure si zahar pudra. mai ales acum de sarbatori le gasesti mereu in magazine

  • Fara foto

    ingerashu , 11 iulie 2010

    numele corecte este Æbleskiver, si nu sunt cine stie ce, mai bune ale noastre

  • Schiopu Simona

    Schiopu Simona (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Am sa o incerc si eu

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

      Sunt foarte gustoase. Am mancat facute in casa de un danez.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 2 albusuri de ou
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praft de copt
  • o lingurita zahar
  • ½ lingurita bicarbonat
  • ½ lingurita sare
  • 4 lingurite unt topit
  • 2 cani smintina
  • o ceasca ulei vegetal

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

alinut (Bucatar)

eu le ador ... recunosc ca le cumpar dar sunt fffff bune cu dulceata de mure si zahar pudra. mai ales acum de sarbatori le gasesti mereu in magazine

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Supă de căpşuni