autor:

eugenia pavlenco

» » Aluaturi si Foietaje

gogosele din orez

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
500 gr orez, 150 gr faina, 2 oua, 5 linguri de lapte, 1 lingurita de drojdie uscata, 1 ligura de zahar, 100 gr de zahar pudra, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se fierbe orezul. drojdia se inmoaie in lapte caldut cu lingura de zahar. Maiaua se amesteca cu orezul si se lasa timp de 2-3 ore.

Se adauga faina, ouale si sarea. Se framanta.

Uleiul se toarna in tigaie ca sa cuprinda gogoselele pina la jumate. Uleiul se infierbanta bine. Cu o lingura se ia din compozitie si se da forma unor gogosele. Dupa ce se pun gogoasele, focul se reduce ca sa nu sa se arda. Se intorc atent pe alta parte si se acopera cu un capac. se rumenesc bine, dupa care se scot pe hirtie absorbanta.

Dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "gogosele din orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine din faina de porumb fara gluten

Paine din faina de porumb fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge o tava de 20*20 sau o tava mai lata de chec

16 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Piine marocana

Piine marocana

Aluatul eu il fac cu mixerul caci este mai usor la framintat.Se pune aluatul la dospit intr-un bol

19 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cristina_Diaconu

    Cristina_Diaconu (Chef de cuisine):

    mi s-a parut usor de facut asa ca am incercat...au iesit ok numai ca nu au nici un gust..cred ca am sa le servesc cu niste dulceata sau vre-un sos ceva ca alt fel nu au nici un dumnezeu.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cristina_Diaconu

    Cristina_Diaconu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2013

    mi s-a parut usor de facut asa ca am incercat...au iesit ok numai ca nu au nici un gust..cred ca am sa le servesc cu niste dulceata sau vre-un sos ceva ca alt fel nu au nici un dumnezeu.

  • Fara foto

    Mariana Coman , 20 iunie 2013

    mmmmmmm, par gustoase!

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    Nu ma asteptam sa se faca din orez ....gogosi ! Trebuie incercat cred ca sunt foarte bune.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Nu s-ar putea face si cu orez praf?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 500 gr orez
  • 150 gr faina
  • 2 oua
  • 5 linguri de lapte
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • 1 ligura de zahar
  • 100 gr de zahar pudra
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Cristina_Diaconu (Chef de cuisine)

mi s-a parut usor de facut asa ca am incercat...au iesit ok numai ca nu au nici un gust..cred ca am sa le servesc cu niste dulceata sau vre-un sos ceva ca alt fel nu au nici un dumnezeu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu bacon si cascaval