autor:

iuliana tarnoveanu

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosi

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
500g faina, 250ml lapte, drojdie (cit o nuca), coaja de lamiie, zahar(dupa preferinta), sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se framinta un aluat potrivit de tare din lapele caldut,drojdie ,un praf de sare si coaja de lamiie rasa.
Se lasa la crescut pina isi mareste volumul de 3 ori.
Se indide foaie cu sucitorul se taie rondele cu paharul care se frig in ulei fierbinte.Pot fi date cu zahar pudra vanilinat sau dupa cum doreste fiecare.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi umplute

Gogosi umplute

Se amesteca drojdia cu 1/2 pahar lapte sau apa si se lasa sa creasca putin.In oala mixerului se pune

17 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi.

Gogosi.

Se face cald in bucatarie, aproximativ 26-30°C (80-85°F). Coca se lucreaza ca la cozonac. Se

9 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 07 martie 2015

    Multumesc dragelor!Imi place foarte mult sa fac preparate culinare din aluat framintat.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Mmmm ce bine arata.Felicitari.

  • Fara foto

    maria mihalache , 04 decembrie 2009

    Imi plac tare mult gogosile...................

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Sunt delicioase...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      De post sunt daca le fac cu apa minerala ca Sidy.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Si eu le fac cu apa minerala.Foarte bune.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      E o reteta de post si imi place!

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Imi plac mult gogosile umplute...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Eu e mai las sa creasca pe planseta, dupa ce am decupat cu paharul.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Cu apa minerala in loc de lapte, ies mai pufoase...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Eu le fac simple, fara coaja de lamaie si cateodata cu apa ca un aluat de paine.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Îmi plac tare mult Gogoşiile! mmm...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 250ml lapte
  • drojdie (cit o nuca)
  • coaja de lamiie
  • zahar(dupa preferinta)
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Multumesc dragelor!Imi place foarte mult sa fac preparate culinare din aluat framintat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu branza sau cu sunca