autor:

Vicky

» » Dulciuri diverse

Gogosi - Ciambelle

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru maia:, 80g faina, 1 plic drojdie uscata, 50ml apa, Pentru aluat:, 360g faina, 120g zahar, Un praf de sare, 1 plic zahar vanilinat, 80g margarina, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, Ulei pentru prajit, Pentru ornat:, zahar pudra, glazura, dulceata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

41 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina, 1 plic de drojdie uscata, apa din care se framanta o maia care se cresteaza si se lasa la crescut 15 minute intr-un castron cu apa.
In alt castron se pune faina,se adauga zaharul tos, zaharul vanilinat, un praf de sare, margarina, ouale intregi si galbenusurile, si maiaua dospita si scursa bine de apa. Se framanta un aluat si se lasa la dospit timp de 1 ora.Dupa ce a crescut aluatul ne apucam de treaba.Se intinde o foaie nu prea subtire dar nici foarte groasa, sa fiec c-am de 1 cm maxim.Taiem cerculete (eu am taiat cu paharul).Dupa care am luat un dop de la o sticla de suc si am decupat cerculetele.Normal se mai lasa la crescut inca 20 de minute, insa eu nu le-am mai lasat deloc.Se prajesc in ulei incins.Pana se rumenesc foarte frumos.Se tavalesc prin zahar vanilinat sau se pot trece prin glazura sau dulceata. Sunt absolut minunate, pufoase si un gust de neuitat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi - Ciambelle" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite americane cu finetti

Clatite americane cu finetti

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma. Separat mixam

4 voturi    0 comentarii
30h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky , 28 iunie 2010

    Ma bucur foarte mult ca va place, pupici.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    arata super bine !!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Am " trecut " din nou pe la gogosile tale,voiam un desert nu prea complicat si ... am gasit !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Imi plac,sunt foarte bune !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Arata super bine!!!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Mmm ce bunatate!!!

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Nadia, ma bucur foarte mult ca ti-ai placut, sunt cu adevarat foarte bune.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Tocmai am terminat de facut gogosile dupa reteta ta . Sunt foarte bune! Ai avut dreptate. O sa postez o poza mai tarziu. Sunt atat de pufoase...de bune...de nu mai stiu cum...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Sunt interesante si tentante.

    • Fara foto

      Nadia , 04 august 2009

      Sun fana gogosi. Daca spui ca sunt asa bune trebuie sa le incerc. Salvez reteta si le fac cat de curand.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Cred ca sunt delicioase...

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Va spun foarte sincer, gogosi ca astea nu am mai mancat in viata mea, foarte bune si pufoase, le-am refacut de sute de ori, sunt exceptionale.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Cred ca sunt delicioase...

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata foarte bine, mai ales cele mici rotunde fara gaura..

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Multumesc foarte mult Mirey.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Arata foarte bine.Felicitari!

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

      Merge perfect, este preferata a familiei si a prietenilor, se face foarte usor si sunt absolut dementiale, le fac foarte des.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

      Gogosile arata foarte bine. Cred ca merge si un pahar cu bere langa ele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

41 voturi

Ingrediente

  • Pentru maia:
  • 80g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50ml apa
  • Pentru aluat:
  • 360g faina
  • 120g zahar
  • Un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 80g margarina
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • Ulei pentru prajit
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra
  • glazura
  • dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de Vicky
Chiftelute de post

Chiftelute de post

Cartofi se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza,ciupercile se toaca

51 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Carne marinata in vin

Carne marinata in vin

Mi-am taiat carnea felii, si am pregatit condimentele, Usturoiul si ienibahar-ul le-am pisat si

21 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de

79 voturi    25 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Vicky

Ma bucur foarte mult ca va place, pupici.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu mere acrisoare