Intr-un castron punem faina, 1 plic de drojdie uscata, apa din care se framanta o maia care se cresteaza si se lasa la crescut 15 minute intr-un castron cu apa.
In alt castron se pune faina,se adauga zaharul tos, zaharul vanilinat, un praf de sare, margarina, ouale intregi si galbenusurile, si maiaua dospita si scursa bine de apa. Se framanta un aluat si se lasa la dospit timp de 1 ora.Dupa ce a crescut aluatul ne apucam de treaba.Se intinde o foaie nu prea subtire dar nici foarte groasa, sa fiec c-am de 1 cm maxim.Taiem cerculete (eu am taiat cu paharul).Dupa care am luat un dop de la o sticla de suc si am decupat cerculetele.Normal se mai lasa la crescut inca 20 de minute, insa eu nu le-am mai lasat deloc.Se prajesc in ulei incins.Pana se rumenesc foarte frumos.Se tavalesc prin zahar vanilinat sau se pot trece prin glazura sau dulceata. Sunt absolut minunate, pufoase si un gust de neuitat.

Fursecuri piersici umplute cu crema, fragede si aromate, reteta clasica de casa. Delicioase, colorate si perfecte pentru...
Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa
Descopera cum sa prepari salata de pui cu ciuperci si maioneza, o reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie....
Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie
Negresa cu gem si nuci – cea mai simpla si delicioasa reteta, perfecta pentru o prajitura umeda si aromata. Fara oua, unt...
Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii