Gogosi - Ciambelle

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gogosi - Ciambelle

Ingrediente

  • Pentru maia:
  • 80g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50ml apa
  • Pentru aluat:
  • 360g faina
  • 120g zahar
  • Un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 80g margarina
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • Ulei pentru prajit
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra, glazura, dulceata

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina, 1 plic de drojdie uscata, apa din care se framanta o maia care se cresteaza si se lasa la crescut 15 minute intr-un castron cu apa.

In alt castron se pune faina,se adauga zaharul tos, zaharul vanilinat, un praf de sare, margarina, ouale intregi si galbenusurile, si maiaua dospita si scursa bine de apa. Se framanta un aluat si se lasa la dospit timp de 1 ora.Dupa ce a crescut aluatul ne apucam de treaba.Se intinde o foaie nu prea subtire dar nici foarte groasa, sa fiec c-am de 1 cm maxim.Taiem cerculete (eu am taiat cu paharul).Dupa care am luat un dop de la o sticla de suc si am decupat cerculetele.Normal se mai lasa la crescut inca 20 de minute, insa eu nu le-am mai lasat deloc.Se prajesc in ulei incins.Pana se rumenesc foarte frumos.Se tavalesc prin zahar vanilinat sau se pot trece prin glazura sau dulceata. Sunt absolut minunate, pufoase si un gust de neuitat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise