autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosi din aluat dospit

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 bucăti:, * 750 g faina,, * 30 g drojdie,, * 80 g zahar,, * 2 oua,, * esenta de rom,, * 5 g sare,, * 120 ml ulei, * zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

102 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu 10 g zahar si se dizolva in 150 ml apa calda. Se adauga treptat 300 g faina, obtinindu-se maiaua, peste care se pudreaza putina faina si se lasa la dospit, la cald, cca 30 minute. Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, esenta de rom si cca 250 ml apa calda. Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se unge cu ulei la suprafata si se lasa la dospit 30 - 40 minute.

Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in 10 bucati (bile) egale, care se modeleaza pe o planseta unsa cu ulei, in rulouri de cca 25 cm lungime si cu 2 cm grosime, care se impletesc prin rasucire cite doua. Se asaza pe planseta unsa cu ulei si se lasa sa creasca, la cald, cca 30 minute. Se incinge uleiul si se introduc in baia de ulei pentru prajit, cca 5 minute pe o parte, apoi se intorc cu o paleta pe cealalta parte si se rumenesc pe ambele parti. Se scot din baia de ulei.

Cind sint gata, se asaza pe un gratar sau pe o tava inclinata pentru scurgerea uleiului, apoi se pudreaza cu zahar si se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat dospit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac

Cozonac

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat

6 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si adaugam drojdia

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    10 bucăţi? De ce dimensiuni?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

102 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 bucăti:
  • * 750 g faina,
  • * 30 g drojdie,
  • * 80 g zahar,
  • * 2 oua,
  • * esenta de rom,
  • * 5 g sare,
  • * 120 ml ulei
  • * zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

10 bucăţi? De ce dimensiuni?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin