Drojdia se amesteca cu 10 g zahar si se dizolva in 150 ml apa calda. Se adauga treptat 300 g faina, obtinindu-se maiaua, peste care se pudreaza putina faina si se lasa la dospit, la cald, cca 30 minute. Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, esenta de rom si cca 250 ml apa calda. Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se unge cu ulei la suprafata si se lasa la dospit 30 - 40 minute.
Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in 10 bucati (bile) egale, care se modeleaza pe o planseta unsa cu ulei, in rulouri de cca 25 cm lungime si cu 2 cm grosime, care se impletesc prin rasucire cite doua. Se asaza pe planseta unsa cu ulei si se lasa sa creasca, la cald, cca 30 minute. Se incinge uleiul si se introduc in baia de ulei pentru prajit, cca 5 minute pe o parte, apoi se intorc cu o paleta pe cealalta parte si se rumenesc pe ambele parti. Se scot din baia de ulei.
Cind sint gata, se asaza pe un gratar sau pe o tava inclinata pentru scurgerea uleiului, apoi se pudreaza cu zahar si se servesc calde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii