Gogosi din aluat dospit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 bucăti:
  • * 750 g faina,
  • * 30 g drojdie,
  • * 80 g zahar,
  • * 2 oua,
  • * esenta de rom,
  • * 5 g sare,
  • * 120 ml ulei
  • * zahar vanilat.

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu 10 g zahar si se dizolva in 150 ml apa calda. Se adauga treptat 300 g faina, obtinindu-se maiaua, peste care se pudreaza putina faina si se lasa la dospit, la cald, cca 30 minute. Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, esenta de rom si cca 250 ml apa calda. Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se unge cu ulei la suprafata si se lasa la dospit 30 - 40 minute.

Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in 10 bucati (bile) egale, care se modeleaza pe o planseta unsa cu ulei, in rulouri de cca 25 cm lungime si cu 2 cm grosime, care se impletesc prin rasucire cite doua. Se asaza pe planseta unsa cu ulei si se lasa sa creasca, la cald, cca 30 minute. Se incinge uleiul si se introduc in baia de ulei pentru prajit, cca 5 minute pe o parte, apoi se intorc cu o paleta pe cealalta parte si se rumenesc pe ambele parti. Se scot din baia de ulei.

Cind sint gata, se asaza pe un gratar sau pe o tava inclinata pentru scurgerea uleiului, apoi se pudreaza cu zahar si se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise