autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Gogoşi foarte fragede

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Ingrediente
500 g de făină, 120 g de unt sau margarină, 40 g de drojdie proaspătă, 1 lingură de zahăr, 1 linguriţă de rom1, 1 vârf de linguriţă de sare, coajă rasă de lămâie, 5 gălbenuşuri, 350 ml de lapte, zahăr pudră, zahăr vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

234 voturi

Mod de preparare

Se cerne făina.
Se freacă drojdia cu zahărul, se pune puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut.
Gălbenuşurile se pun cu sarea şi se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi laptele rămas, treptat. Untul moale se pune peste faină, se pune coaja de lămâie şi se toarnă laptele amestecat cu gălbenuşurile. Se amestecă toate, apoi se pune şi drojdia.
Se frământă bine vreo 10 minute. Se lasă la crescut pâna îşi dublează volumul.
Se întinde o foaie cam de 2 cm grosime. Cu paharul muiat în făină se taie rondele. Eu am folosit un pahar de apă, se poate şi de vin dacă le doriţi mai mici.
Aluatul dintre gogoşi se întinde din nou şi se taie. Din ultimul fac nişte cornuri.
Se lasă 29 de minute sa crească acoperite cu o cârpă curată.
Se coc în ulei fierbinte.Este foarte practică metoda cu o tigaie de ochiuri, eu nu am aşa ceva.E mai economă pentru că uleiul întră în adâncituri şi se permite astfel creşterea plăcintelor ca şi când ar fi mai mult ulei.
Se pune o cratiţă pe o tablă şi se înfierbânta uleiul. Se verifică dacă e încins bine cu o bucată de aluat care trebuie să se ridice la suprafaţă imediat.Dacă aluatul cade la fund, se mai înfierbântă.
Gogoşile se pun cu partea de deasupra în jos în grăsime. Se pune un capac, se lasă cam 3 minute, se întorc pe partea cealaltă şi nu se mai pune capac.
Se scot cu o spumieră, se lasă să se scurga, apoi se pun pe hârtie absorbantă.
Se mai completează uleiul dacă scade şi se înfierbântă iar.
Gogoşile vor fi goale înăuntru, cine doreşte le poate umple cu cremă de vanilie sau de alt tip.
Se pudreaza cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se pot mânca atât calde, cât şi reci.
Uleiul de copt se aruncă.

Ies cam 24 de gogoşi, cum le-am tăiat eu.
Se cerne făina.
Se freacă drojdia cu zahărul, se pune puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut.
Gălbenuşurile se pun
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi foarte fragede" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Floricica cu susan

Floricica cu susan

Pentru framantat am folosit masina de paine..................ordinea in care am pus ingredientele

4 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Turte

Turte

Amestecam faina cu drojdia,sarea si uleiul daugand din cand in cand cate putina apa calduta. Framantam

4 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    bsilaura (Chef de cuisine):

    DELICIOASE! MERCI DE RETETA!

  • Fara foto

    florina (Bucatar sef):

    Aceasta reteta este extraordinara, in viata mea nu am mancat gogosi mai bune ca acestea .... va multumesc din inima pentru reteta!

  • Fara foto

    magdalena özlem (Chef de cuisine):

    Superbe au ieşit, mersi pentru reteta!

    • nicoleta

      nicoleta (Maestru bucatar):

      am facut reteta de gogosi.suuuuper buna!!!am dat unei vecine care este o bucatareasa desavarsita,mi a spus a doua zi:gogosi ,gogosi,da ce reteta ai folosit,o vreau si eu ....nu glumesc,ies super bune ,incercati nu au voie sa nu va iasa la fel de bune daca respectati intocmai reteta .nu am adaugat nici un alt ingredient,am vrut sa o incerc asa cum era reteta si nu mi pare rau.cel mult as adauga in loc de zahar vanilat la urma,un toping de ciocolata,atat nimic mai mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 42 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florica Ivanovici Tealdi , 06 noiembrie 2015

    la foccacia nu se pune zahar!

  • Fara foto

    Broștic Bela , 25 ianuarie 2015

    Super reteta!!!

  • Fara foto

    Tatiana Alboteanu , 06 aprilie 2014

    Inca 300 g faina si reteta e completa si minunata !!

    • Fara foto

      Alina Shafir , 16 februarie 2014

      Super reteta!!!

    • Fara foto

      Florin Prisan , 08 decembrie 2013

      la cum o prezentati mai degraba ies clatite,aluatul iese prea moale,eu am mai pus inca 300 g. de faina ca sa pot sa framant

    • Fara foto

      Laura Epure , 26 noiembrie 2013

      Super reteta!!!

    • Fara foto

      Gina Zamfirescu , 25 noiembrie 2013

      In poza am vazut cinci oua dar celelalte cantitati nu stiu de unde sa le iau.

    • Fara foto

      Anca Maria Hristea , 25 noiembrie 2013

      foarte bune, insa numarul de calorii/100g...

    • Fara foto

      Alexandru Antonio Colceriu , 25 noiembrie 2013

      Super reteta!!!

    • Fara foto

      Zveni Dana , 25 noiembrie 2013

      incerc si eu diseara.

    • Fara foto

      Anca Cojocaru , 20 noiembrie 2013

      Se pot face cu drojdie uscata?

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Se pune cât să iasă ca o smântână groasă(drojdie cu lapte şi făină)

    • Fara foto

      foarte foarte bune. , 07 noiembrie 2013

      Delicioase

    • Fara foto

      Ana Iordanescu , 19 septembrie 2013

      Super reteta!!!

    • Fara foto

      Ana Iordanescu , 19 septembrie 2013

      Super reteta!!!

    • Fara foto

      Maricica Varva , 18 septembrie 2013

      super delicioase

    • Fara foto

      Tatiana Chivoiu , 15 septembrie 2013

      Super reteta!!!

    • Fara foto

      Marian Ghinea , 14 septembrie 2013

      Super reteta!!!

    • Fara foto

      Ana Iordanescu , 14 septembrie 2013

      cred că or fi bune

    • Fara foto

      Costel Tot Asa , 22 august 2013

      bune rau

    • Fara foto

      Oana Bercea , 08 iunie 2013

      in prima parte a retetei, cand se amesteca drojdia see you putin lapte si faina, cata faina trebuie pusa? Pentru cei noi, ca mine, care in cep sa se joace prin bucatarie e putin ambigua formularea. Multumesc si as avea nevoie merae de aceasta precizare, ca sa nu stric bunatate de gogosi.

    • retete cryss

      retete cryss (Chef de cuisine) , 13 mai 2013

      buna,acum ma apuc de gogosele sper sa-mi iasa ca tare bine arata;)

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      sunt superbe gogosile

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

      deja mi-e pofta :-) merci de reteta!

    • Mihaela Kitchen

      Mihaela Kitchen (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2012

      Oh ce bine arata! Curand voi face si reteta asta... psssst chiar daca sunt la dieta, dar un dulce nu strica o data pe saptamana :P :))

    • catalina

      catalina (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2011

      reteta este super bine explicata .este o reteta minunata si am de gand s-o fac foarte curand .multumesc mult ,esti o bucatareasa desavarsita adelina

    • Fara foto

      Bogdan (Bucatar sef) , 08 august 2011

      AU IESIT NEASTEPTAT DE BUNE AM DUBLAT CANTITATILE SI AU IESIT VREO 65 DE BUCATI IMI PARE RAU CA NU AM PUS SI ZAHAR IN COMPOZITIE ...

    • Fara foto

      Bogdan (Bucatar sef) , 07 august 2011

      buna! multumesc pentru aceasta reteta de gogosi, dar sincer, nu inteleg nimic din ea; ma refer la etape, totul e ala'n'dala, nu se stie cine ce si cu cine sau cand se amesteca. incerc sa-mi dau seama singur, ma bazez pe logica :P revin cu detalii dupa ...

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Cu multă plăcere! Să vă iasă gogoşile bune!

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      am facut azi gogosi dupa reteta ta si au iesit super ; multumim

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Bune,bune,din asa aluat...zici ca sunt cozonacei.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Arata minunat!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Ft frumoase gogosile!! :( adiio dietaaaa...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Arata suuuperrr apetisante. Iti vine sa mananci poza.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Foaret bine arata gogosile tale, salvez reteta

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Foarte bune gogoasele si eu fac si le umplu cu o seringa de bucatarie cu gem de fructe acrisor.In legatura cu uleiul ca sa verifici ca este destul de cald ptr gogosi poci incerca cu o lingura de lemn uscata -o pui in mijlocul tigaii in ulei si daca se fac basicute in jurul lingurii inseamna ca uleiul este bun ptr gogoase,incearca.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Fetelor, v-as invita, dar distanţa...Eu nu sunt prea mare amatoare, doar le pregătesc. Se pare că mulţi le iubesc, judecând după accesări! La plăcinte, înainte!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      ce bine arata gogosile tale ;am salvat reteta

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Vreau si eu daca ti-au mai ramas.... Arata super bine si sunt foooooooooooarte gustosi !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      arata bine si tare gustoase!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Waw ! ce de gogosi ai facut ! vin si eu sa servesc...yumi,yumi, tare bune sant ! *****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Uf, ce superbune sunt........m-au dat gata gogosile astea. Am salvat reteta pentru viitor. Bravo!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

234 voturi

Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 120 g de unt sau margarină
  • 40 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă de rom1
  • 1 vârf de linguriţă de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 5 gălbenuşuri
  • 350 ml de lapte
  • zahăr pudră
  • zahăr vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot

60 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Roșii uscate la cuptor

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate

10 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluat: Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Se pune cât să iasă ca o smântână groasă(drojdie cu lapte şi făină)

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia

Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia

Se pune tapioca intr-un castron cu apa cat s-o cuprinda si se lasa deoparte 30-40 minute sa se umfle. Se rastoarna apoi in vasul cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolatina vegana

Ciocolatina vegana

Intr-o cratita, punem paharul de apa si inca o jumatate de pahar de apa si mierea sa se contopeasca, punem cacao si ciocolata si lasam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse