autor:

maria maria

» » Dulciuri diverse

Gogosi infuriate

Autor: maria maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iulie 2006

Ingrediente
1/2 Kg faina, 3 galbenusuri, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, doua pliculete zahar vaniliat, 250 ml lapte, o lingura de drojdie (rasa), un varf de sare, apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

79 voturi

Mod de preparare


Se incalzeste laptele in care se pune drojdia si se lasa 5 minute,intr-un bol de plastic se pune faina galbenusurile,zaharul ,zaharul vaniliat si sarea,se mesteca putin dupa care se adauga laptele caldut cu drojdia,se omogenizeaza(in cazul in care e prea vartos se mai adauga apa calduta sa lapte )pana obtinem o coca pe care o framantam 30 minute,timp in care adaugam cate o lingura de ulei,se presara coca cu faina se acopera si se lasa la dospot 30-45 min la caldura(creste mai repede)

Dupa ce aluatul este dospit bine se intinde pe masa de bucataie ,pe care o ungem cu ulei,de grosimea 3-4 mm,cu un pahar intors sau forme de plastic se taie aluatul sub forma de cercuri care se mai lasa 5 minute la crescut si apoi se pun in ulei incins la temperatura medie,se intorc rapid se scot si se pudreaza cu zahar.

:)) se pot umple cu nutela sau gem cuo siringa de ornat toruri



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi infuriate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

1.Se separa ouale 2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul 3.Peste aceasta compozitie se adauga

26 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de branza cu capsune

Crema de branza cu capsune

Pasezi 200 g capsune, dupa care le amesteci bine cu zaharul si cu branza, adaugi smantana batuta,

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Buza

    Buza (Bucatar sef):

    super super super,ce sa mai....astazi aveam pofta de gogosi si am gasit reteta aceasta ,nu am mai gatit pana acum,am urmat instructiunile si am pus ingredientele exact ca acolo in post,LOL...gogosi mai bune inca nu am probat pana acum,m-am inregistrat ca sa felicit pe autoarea postului,FELICITARI MARIA MARIA! :)

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Club L'Anamour , 25 martie 2014

    MMM ... am recomanda

  • Fara foto

    Floridevis Flori , 28 septembrie 2013

    fain! totul arata foarte bine, tocmai o sa incercam si noi acum sa facem...am impresia ca se pun in uleiul incins cu fata in jos, ca sa creasca pufoase...

  • Butoi Catalina

    Butoi Catalina (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Super ! azi o fac si eu :) pt Mihaita

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata si sunt foarte bune.

    • Fara foto

      Lucian , 14 noiembrie 2009

      Reteta o fac de ceva timp si este foarte buna. Familia ma pune mereu sa le fac gogosi. Indicatie:respectati intocmai reteta si o sa fiti laudati.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Apa minerala se pune calduta ca si laptele sau la temperatura camerei? N-am stiut de asta pana acuma dar e interesant de notat. Multumesc!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Si eu stiam de apa minerala la gogosi,este super reteta,felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Incercati sa folositi apa minerala in loc de lapte. Vor iesi mult mai pufoase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

79 voturi

Ingrediente

  • 1/2 Kg faina
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • doua pliculete zahar vaniliat
  • 250 ml lapte
  • o lingura de drojdie (rasa)
  • un varf de sare
  • apa

Raporteaza reteta

Butoi Catalina (Chef de cuisine)

Super ! azi o fac si eu :) pt Mihaita

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cupcake marmotat