autor:

panfiloiu carmen

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosi pripite

Autor: panfiloiu carmen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panfiloiu carmen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2011

Ingrediente
500 grame iaurt, o esenta vanilie, un plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 3 oua, faina cat cuprinde, ulei pt prajit, zahar pudra pt decor si topping cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune iaurtul intr-un bol se adauga oualele, esenta, zaharul vanilat, praful de copt si se amesteca apoi se adauga faina pana ce compozitia devine ca o smantana mai groasa.se pregateste un vas cu apa. Se pune uleiul la incins,se adauga gogosile cu lingura. De fiecare data se trece lingura prin apa rece ca sa nu ia aspect urat, sa se deformeze prea mult knd se pun la prajit.se prajesc la foc potrivit, nu prea mare deoarece raman crude la mijloc. Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pripite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 grame iaurt
  • o esenta vanilie
  • un plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra pt decor si topping cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Sărățele cu chimen