Gogosi pufoase cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gogosi pufoase cu lamaie

Ingrediente

  • - 500 gr. faina
  • -2 oua
  • -2 linguri iaurt gras
  • -1 lingura unt sau margarina
  • -1/2 pahar zahar
  • -1/2 pahar lapte
  • -1 plic drojdie
  • -coaja unei lamai
  • -esenta de lamaie (optional)
  • -zahar pudra (pentru pudrat)
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Incepem prin a pregati plamada astfel:

Incalzim laptele cu zaharul si dizolvam drojdia, adaugam 2-3 linguri de faina si o lasam la crescut la loc cald pentru aprox. 10 min. Dupa ce creste plamada adaugam untul topit( margarina) dar nu fierbinte, iaurtul, coaja de lamaie, ouale si esenta( daca folosim). Le omogenizam si apoi incepem sa adaugam treptat faina continund sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios( ca si aluatul de paine)dupa care il lasam sa creasca pentru aprox 20-25 min. la loc cald. Dupa ce a crescut intindem o foaie de 1-1.5 cm grosime si se decupeaza gogosile cu forma rotunda ( un pahar ) sau orice alte forme doriti, procedam la fel si cu restul de aluat pana il terminam. Lasam gagosile la crescut inca vreo 10-15 min. dupa care incepem sa prajim in ulei incins. Se pot servi pudrate cu zahar sau umplute cu gem, dulceata, nutella sau diverse creme (mie imi plac umplute cu crema de lamaie). Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise