Incepem prin a pregati plamada astfel:
Incalzim laptele cu zaharul si dizolvam drojdia, adaugam 2-3 linguri de faina si o lasam la crescut la loc cald pentru aprox. 10 min. Dupa ce creste plamada adaugam untul topit( margarina) dar nu fierbinte, iaurtul, coaja de lamaie, ouale si esenta( daca folosim). Le omogenizam si apoi incepem sa adaugam treptat faina continund sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios( ca si aluatul de paine)dupa care il lasam sa creasca pentru aprox 20-25 min. la loc cald. Dupa ce a crescut intindem o foaie de 1-1.5 cm grosime si se decupeaza gogosile cu forma rotunda ( un pahar ) sau orice alte forme doriti, procedam la fel si cu restul de aluat pana il terminam. Lasam gagosile la crescut inca vreo 10-15 min. dupa care incepem sa prajim in ulei incins. Se pot servi pudrate cu zahar sau umplute cu gem, dulceata, nutella sau diverse creme (mie imi plac umplute cu crema de lamaie). Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii