Incepem prin a pregati plamada astfel:
Incalzim laptele cu zaharul si dizolvam drojdia, adaugam 2-3 linguri de faina si o lasam la crescut la loc cald pentru aprox. 10 min. Dupa ce creste plamada adaugam untul topit( margarina) dar nu fierbinte, iaurtul, coaja de lamaie, ouale si esenta( daca folosim). Le omogenizam si apoi incepem sa adaugam treptat faina continund sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios( ca si aluatul de paine)dupa care il lasam sa creasca pentru aprox 20-25 min. la loc cald. Dupa ce a crescut intindem o foaie de 1-1.5 cm grosime si se decupeaza gogosile cu forma rotunda ( un pahar ) sau orice alte forme doriti, procedam la fel si cu restul de aluat pana il terminam. Lasam gagosile la crescut inca vreo 10-15 min. dupa care incepem sa prajim in ulei incins. Se pot servi pudrate cu zahar sau umplute cu gem, dulceata, nutella sau diverse creme (mie imi plac umplute cu crema de lamaie). Pofta buna !
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii