Incepem prin a pregati plamada astfel:
Incalzim laptele cu zaharul si dizolvam drojdia, adaugam 2-3 linguri de faina si o lasam la crescut la loc cald pentru aprox. 10 min. Dupa ce creste plamada adaugam untul topit( margarina) dar nu fierbinte, iaurtul, coaja de lamaie, ouale si esenta( daca folosim). Le omogenizam si apoi incepem sa adaugam treptat faina continund sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios( ca si aluatul de paine)dupa care il lasam sa creasca pentru aprox 20-25 min. la loc cald. Dupa ce a crescut intindem o foaie de 1-1.5 cm grosime si se decupeaza gogosile cu forma rotunda ( un pahar ) sau orice alte forme doriti, procedam la fel si cu restul de aluat pana il terminam. Lasam gagosile la crescut inca vreo 10-15 min. dupa care incepem sa prajim in ulei incins. Se pot servi pudrate cu zahar sau umplute cu gem, dulceata, nutella sau diverse creme (mie imi plac umplute cu crema de lamaie). Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii