1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle.
Într-un vas pune fãina, drojdia, si în mijloc restul ingredientelor; cu exceptia merelor rase si sucul de lãmâie.
Lucrã bine aluatul, dacã este nevoie mai pune fãinã.
Aluatul trebuie sã se desprindã de pe mâini.
2) Adaugã merele amestecate cu sucul de lãmâie si amestecã bine.
Completeazã cu fãinã din nou...
Acoperã si lasã la crescut la loc cald, pânã îsi dubleazã volumul.
3) Rupe bucãti din aluat si formeazã bilute; de preferintã mici dacã le frigi în tigaie.
Eu le-am fãcut destul de mãrisoare pt. cã le-am fript în fripteuzã...deci au înotat:))
Deci, bilutele astea înainte de a le prãji sau de ce nu? se pot coace! se pun într-o tavã si se lasã sã creascã din nou pânã isi dubleazã volumul.
Abia acum mari si frumoase se prãjesc în mult ulei.
Se scot pe hârtie absorbantã si se trec prin amestec de zahãr pudrã si scortisoarã.
Eu am reusit sã decorez cu felii de mãr ; dar dacã eram cu familia cu sigurantã dispãreau:)) nici o sansã de decoruri...
Pt. cei care tin dietã...o bucatã are 377 Kcal :((
Poftã bunã!
www.cozinhaderamona.blogspot.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii