Gogosi pufoase cu mere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Gogosi  pufoase cu mere

Ingrediente

  • 25 gr. drojdie
  • 150 ml. lapte cãldut
  • 500 gr. de fãinã + fãinã.
  • 100 gr. zahãr
  • 80 gr. unt
  • 2 ouã
  • un vârf cutit sare
  • 1 linguritã ( de cafea) de scortisoarã
  • 2 mere rase
  • sucul de la o lãmâie
  • zahãr pudrã + scortisoarã
  • 1 mãr pt. decor

Mod de preparare

1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle.

Într-un vas pune fãina, drojdia, si în mijloc restul ingredientelor; cu exceptia merelor rase si sucul de lãmâie.

Lucrã bine aluatul, dacã este nevoie mai pune fãinã.

Aluatul trebuie sã se desprindã de pe mâini.

2) Adaugã merele amestecate cu sucul de lãmâie si amestecã bine.

Completeazã cu fãinã din nou...

Acoperã si lasã la crescut la loc cald, pânã îsi dubleazã volumul.

3) Rupe bucãti din aluat si formeazã bilute; de preferintã mici dacã le frigi în tigaie.

Eu le-am fãcut destul de mãrisoare pt. cã le-am fript în fripteuzã...deci au înotat:))

Deci, bilutele astea înainte de a le prãji sau de ce nu? se pot coace! se pun într-o tavã si se lasã sã creascã din nou pânã isi dubleazã volumul.

Abia acum mari si frumoase se prãjesc în mult ulei.

Se scot pe hârtie absorbantã si se trec prin amestec de zahãr pudrã si scortisoarã.

Eu am reusit sã decorez cu felii de mãr ; dar dacã eram cu familia cu sigurantã dispãreau:)) nici o sansã de decoruri...

Pt. cei care tin dietã...o bucatã are 377 Kcal :((

Poftã bunã!

www.cozinhaderamona.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise