autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosi pufoase cu mere

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2011

Ingrediente
25 gr. drojdie, 150 ml. lapte cãldut, 500 gr. de fãinã + fãinã., 100 gr. zahãr, 80 gr. unt, 2 ouã, un vârf cutit sare, 1 linguritã ( de cafea) de scortisoarã, 2 mere rase, sucul de la o lãmâie, zahãr pudrã + scortisoarã, 1 mãr pt. decor

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare

1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle.
Într-un vas pune fãina, drojdia, si în mijloc restul ingredientelor; cu exceptia merelor rase si sucul de lãmâie.
Lucrã bine aluatul, dacã este nevoie mai pune fãinã.
Aluatul trebuie sã se desprindã de pe mâini.

2) Adaugã merele amestecate cu sucul de lãmâie si amestecã bine.
Completeazã cu fãinã din nou...

Acoperã si lasã la crescut la loc cald, pânã îsi dubleazã volumul.

3) Rupe bucãti din aluat si formeazã bilute; de preferintã mici dacã le frigi în tigaie.
Eu le-am fãcut destul de mãrisoare pt. cã le-am fript în fripteuzã...deci au înotat:))
Deci, bilutele astea înainte de a le prãji sau de ce nu? se pot coace! se pun într-o tavã si se lasã sã creascã din nou pânã isi dubleazã volumul.
Abia acum mari si frumoase se prãjesc în mult ulei.
Se scot pe hârtie absorbantã si se trec prin amestec de zahãr pudrã si scortisoarã.
Eu am reusit sã decorez cu felii de mãr ; dar dacã eram cu familia cu sigurantã dispãreau:)) nici o sansã de decoruri...
Pt. cei care tin dietã...o bucatã are 377 Kcal :((
Poftã bunã!


www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un

15 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Piine marocana

Piine marocana

Aluatul eu il fac cu mixerul caci este mai usor la framintat.Se pune aluatul la dospit intr-un bol

19 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

    Foarte fine!*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

    ioi da si eu vreau una..:))*****

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

    Mmmmmmm !!!!! Bune si pofta-i mare :)) Felicitari si *****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

      Sunt asa de bune ca merita mancate pana la 2500 calorii si chiar mai mult, iar noaptea facem dieta pana la 7h dimineata. Felicitari!*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

      Unde sunt gogosi sunt prezenta si eu..... Pot sa aiau doua...mai ales ca sunt cu mere ??? Minunate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 25 gr. drojdie
  • 150 ml. lapte cãldut
  • 500 gr. de fãinã + fãinã.
  • 100 gr. zahãr
  • 80 gr. unt
  • 2 ouã
  • un vârf cutit sare
  • 1 linguritã ( de cafea) de scortisoarã
  • 2 mere rase
  • sucul de la o lãmâie
  • zahãr pudrã + scortisoarã
  • 1 mãr pt. decor

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fine!*****

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine casa